Olimpiyatlara Türkiye’den Bakış

Olimpiyatlara Türkiye’den Bakış

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

42. Satranç Olimpiyatı tüm heyecanı ile Azerbaycan, Bakü’de başladı. Belki de  en görkemlisi olan bu Olimpiyata 13.3 milyon avro harcandığı söylenmekte. Azerbaycan’daki büyük ilgi satrancı adeta ülkenin en önemli gündem maddesi haline getirmiş durumda. Açık kategoride 180, kadınlar kategorisinde ise 140 ülke katılırken Ermenistan, Azerbaycan’la olan gerilimli ilişkilerinden dolayı yarışmaya katılmadı.

Baku Chess Olympiad sayfasından turnuva ile ilgili tüm detaylara ulaşabilirsiniz. Bunun yanı sıra bu önemli organizasyona önemli bir katkı da Özgür Akman’dan geliyor. Olimpiyat hakkında yorumlar ve satranç dolu sohbetler haberin devamında.

Özgür Akman, IM Can arduman ile beraber TSF’nin pek çok canlı yayını başarıyla gerçekleştirmişti. Şimdi de henüz deneme aşamasında olarak tanımladığı yayını satrançseverler tarafından zevkle takip edilmeye başlandı.

Kendinizi satranççı olarak tanımlıyorsanız bu sohbetleri kaçırmayın. Satrançseverim diyorsanız da satranç kültürünüzü ve zevkinizi artıracak bu sohbetleri kaçırmamanızı öneririz.

Olimpiyat öncesi ilk yayında Özgür Akman’ın konukları Görkem Sivri ve FM Alper Efe Ataman’dı. Genel olarak Olimpiyatlar ve takımlar hakkında konuşmalar yapıldı.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

İlk tur sonrasındaki sohbet biraz daha kısa ama giderek daha da sonuçlar üzerine olmaya başlıyor. Satrançseverlere yakışır biçimde üst düzey yorumlar aşağıda. Özgür Akman’ın konukları FM Alper Efe Ataman ve FM Selim Çıtak.

Sohbetler esasen canlı olarak yayınlanmakta ama maalesef şu anda yayının başlangıç saati değişken. Canlı olarak izlemek isteyenler için adres Özgür Akman Google sayfası. Yayınlar akşam saatlerinde herhangi bir dilimde başlayabilir. Satranç Okulu Facebook sayfasını takip edebilirsiniz.

İlk turda Genel Kategoride Türkiye, El Salvadoru 4-0 yendi. Kadınlar Kategorisinde de Galler’i 4-0 ile farklı yenmeyi başardık. İyi bir başlangıç yapan Türkiye’ye başarılar!

Tur 2 Genel Canlı

Tur 2 Kadınlar Canlı


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir