Süper Turnuvada süper performans: 4/4

Süper Turnuvada süper performans: 4/4

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Sergey Karjakin Norveç Süper Turnuvası’nda 4. tur sonunda 4 puan ile lider. Genç Büyükusta dördüncü turda da Aronian’ı yendi. 3527 (!) performans ile oynayan Karjakin’in en yakın rakibi 2.5 puandaki Nakamura. Carlsen yine berabere yaparak 2 puanda kaldı. Anand beyaz taşlarla Nakamura’ya Arkangelsk Varyantı’nda kaybetti.

Turnuvanın yıldızı Karjakin’e en son ne zaman bir turnuvada 4’te 4 gittiği sorulduğunda “10 yaşında” cevabını verdi. Böyle önemli bir turnuvada bu skor gerçekten inanılmaz. Güçlü rakibi Aronian’ı yendikten sonra Karjakin şu yorumu yaptı:

“Rakibimin bugün nasıl bu kadar kötü oynadığına inanamıyorum. İnanamıyorum çünkü ona defalarca kaybettim ve ne kadar güçlü olduğunu biliyorum.”

 

anand-kaybetti

3. turda Topalov’u güzel bir şekilde yenen Anand bu sefer Amerikalı GM Nakamura’ya kaybetti. İspanyol Açılışı’nın Arkangelsk Varyantı’ndaki karışıklıklar Nakamura’nın lehine gelişti.

 

carlsen-svidler-norvec

Adaylar Turnuvası’nı kazanarak Anand ile maç yapmaya hak kazanan Carlsen turnuvada dördüncü beraberesini yaptı. Carlsen yine 1.e4 oynadı ve Sicilya Savunması’na karşı 3.Fb5 hamlesini tercih etti. Açılışta isrtediği konumu elde etttiyse de oyun berabere bitti.

Oyun sonrasında Carlsen şunları söyledi:

“Bugün açılıştan elde etmek istediklerime ulaştım ve birşey yapamadım. Hayal kırıklığı yaratıcı çünkü bu tür konumları kazanmak istiyorsanız birşeyler yapabilmelisiniz. Peter açılıştan çıkınca gayet iyi oynadı.”

“Mesele iyi oynayabilmek. Bugün iyi oynamadım ve yarın bunu değiştirmeliyim çünkü böyle giderse bırakın turnuvayı kazanmayı tek bir oyun bile kazanamam.”

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir