Satranç Geliştirme Merkezi Veliko Tarnova Turnuvası’ndaydı

Satranç Geliştirme Merkezi Veliko Tarnova Turnuvası’ndaydı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

19 – 22 Nisan 2007 tarihleri arasında Çarlık Bulgaristan’ın eski başkenti Veliko Tarnova’da düzenlenen turnuvaya bu yıl ülkemizden ilk kez  Satranç Geliştirme Merkezi kış dönemi öğrencileri katıldı. Turnuvada ödüller genel sıralamada ve yaş gruplarında performanslara göre kızlar ve erkekler olmak üzere iki ayrı kategoride dağıtıldı. 10 yaş grubunda iki yıl önce SGM de satranç öğrenmeye başlayan, geçtiğimiz yıl Muğla – Dalyan da Caretta Caretta Çocuk Satranç Festivalinde kızlarda birinci, genel kategoride ikinci olan ve bu yıl Türkiye Yaş Grupları Şampiyonasında Milli Takım havuzuna girmeyi başaran Deniz Fırat üçüncü gelerek madalya kazandı. Son turda Bulgaristan Yaş Grupları Şampiyonu ve Dünya 10. su Yulieva Yulina ile karşılaştı ve zaman sıkışması ile son anda şampiyonluğu kaybetti.

Bulgaristan Gençler Şampiyonu’nun 30 kişiye karşı simültanesinde de Berkay Ertuğrul en başarılı oyuncu ödülünü aldı. Türk oyuncuları arasında en başarılı ilk 4 oyuncuya özel teşvik kitap ödülü verildi. 6/9 skorla Doruk Demirci, 5,5/9 skorla Berkay Ertuğrul , Mert Atalay ve 4,5/ 9 skorla Deniz Fırat ödüle hak kazandı. Ödülleri Bulgaristan Milli Takım Antrenörlerinden IBCU kurucu üyelerinden Svetla Yordanova tarafından verildi.

IBCU ülkemizde tabanda satrancın uluslararası standartlara çıkabilmesi ve daha başarılı olabilmesi için katkılarda bulundu. Bu anlaşma çerçevesin de Bulgaristan dan seçilmiş bir grup öğrenci ile SGM tarafından belirlenmiş yaz grubu öğrencileri ile  yaz başında Türkiye de yaz sonunda Bulgaristan da müşterek bir hafta hazırlık kampı yapma ve arkasından düzenlenen çocuk turnuvalarından birine katılma kararı aldı. 

Bulgaristan da turnuvaya katılan 15 Türk oyuncusuna ( Doruk Demirci, Berkay Ertuğrul, Mert Atalay, Deniz Fırat, Murat Atalay, Emin Toygar Akay, Fulya Korkmaz, Emre Sarı, Elif Özkaya, Togan Er, Selin Köksal, Zakir Ufuk Şahiner, Selimhan Doğan, Mert Karabay, Tolga Aktan )   seviye ve stillerini geliştirmeleri için özel kişisel çalışma programı hazırlandı. Bu program SGM de genel çalışmalara paralel olarak sürdürülecek. 
Genel sıralamada ilk üç dereceye şu oyuncular girdi:

Erkekler: 1-3 Vasil Krastev , Sasho Andreev, Rosen Todorov 7,5p.

Kızlar: 1. Tsveta Galunova 7p. 2-3 Polina Venkova, Mariya Nikolova 6p.

deniz_firat
Deniz Fırat (sağda) üçüncülük madalyasını alırken
veliko_cocuklar

 

veliko_maclar

 

 

veliko_analiz


 

IA ve Kıdemli Antrenör (FI) Sertaç Dalkıran ve WFM Emine Yanık öğrencileri ile analiz yaparken.

veliko_toplu

 SGM öğrencileri ve veliler toplu halde

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir