Avrupa Şampiyonu Aydınçelebi ve Oyunları

Avrupa Şampiyonu Aydınçelebi ve Oyunları

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

28 Eylül – 9 Ekim tarihleri arasında Budva, Karadağ’da düzenlenen Avrupa Yaş Grupları Şampiyonası’nda Kağan Aydınçelebi 10 yaş altında birinci oldu. Işık Can da son turlardaki talihsiz yenilgiye rağmen 8 yaş altında beşinci olmayı başardı. 2012 İstanbul Olimpiyatları’nda TSF’nin sürpriz kararıyla C Milli Takımı’nda da oynayan bu başarılı çocuklar Türkiye’yi gururlandırmaya devam ediyor. Kağan Aydınçelebi nasıl oynamış diye merak ediyorsanız oyunları haberin devamında!

Eşlendirme ve Sonuç  Yarışma Sayfası

Kağan Aydınçelebi turnuvaya 33’üncü sırada başladı. Sıralamaya göre turnuvanın favorileri arasında kesinlikle olmayan Aydınçelebi buna rağmen turnuvayı tek başına birinci bitirmeyi başladı. 10 yaşında Avrupa Şampiyonu nasıl oynamış diyorsanız oyunları aşağıda. Son oyununu beraberlikle bitiren Kağan’ın bu oyunu resmi siteye yüklenmediği için yayınlayamıyoruz. Artık sıklıkla olduğu gibi turnuvaların son turları organizasyon dağıldığı için yüklenmemekte. 

İlk turda 3 elosuz oyuncudan 2.5 puan alan oyuncumuz dördüncü turda 1871 ile berabere  kaldı. Sonrasında 1852, 1867, 1756, 1858 elolu oyuncuları yendi ve son turda da 1935 ile berabere kalarak birinciliğe ulaştı.

kagan aydincelebi



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Kağan Aydınçelebi devasa kupasıyla!

can isik

Bir diğer başarılı sporcumuz Can Işık beşinci oldu.

 

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir