16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatında Ukrayna Şampiyon Oldu

16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatında Ukrayna Şampiyon Oldu

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı İshak Paşa Sarayı’nda yapılan Kapanış Töreni ile sona erdi. Sarayın en görkemli avlusunda yapılan törenin sunumunu Başhakem Özgür Solakoğlu gerçekleştirdi. Kapanışta söz alan Türkiye Satranç Federasyonu Asbaşkanı ve Olimpiyat Genel Koordinatörü Tahsin Aktar, tüm katılımcıları kutlayarak, Olimpiyat süresince desteğini esirgemeyen yerel yönetimlere, Golden Hill Otel Yönetimine teşekkürlerini bir kez daha iletti. Ardından Ağrı Belediye Başkanı Ekrem Aktaş, Olimpiyatın Ağrı ilinde de gerçekleşmesini istediğini dile getirerek tüm sporcuları ve Türkiye Satranç Federasyonunu kutladı. Doğubeyazıt Kaymakamı Rauf Ulusoy, tüm katılımcıları Doğubeyazıt’ta görmekten büyük sevinç duyduğunu, ”tüm ülkelerin birarada olması, dostluğun ve barışın bir simgesidir” diyerek mutluğunu dile getirdi. Golden Hill Otel Müdürü İlhan Bulut, Türkiye Satranç Federasyonu’nun Olimpiyat’ı Doğubeyazıt’ta organize etmesinden ve yöre turizmine olan katkısından dolayı, federasyona şükranlarını ileterek, her zaman böylesine büyük şenliklere kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Konuşmaların ardından plaketler verilerek, ödül törenine geçildi. Takımlara kupaları, madalyaları ve Golden Hill Otel Müdürü İlhan Bulut’un değerli hediyeleri verildi. Haber www.tsf.org.tr

Resmi Site:
http://under16.tsf.org.tr/

16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı 10. turun ardından sona erdi. Son tura lider giren Ukrayna Takımı Avusturalya’yı 4-0 yenerek 31 puanla Olimpiyat Şampiyonu oldu. Olimpiyatın başından sonuna kadar istikrarlı ilerleyen Gürcistan Takımı 29 puanla 2. olurken, Çin A Takımı 26 puanla 3. oldu.

Olimpiyat Şampiyonu Ukrayna Takımı yola çıkacağı için, ödül törenini bekleyemeden katılım sertifikalarını, kupa ve madalyalarını Olimpiyat Başhakemi Özgür Solakoğlu’ndan aldılar.

Türkiye A Takımı 22 puanla 10., Türkiye B Takımı 18 puan ile 20., Ağrı ili sporcularından oluşan Türkiye C takımı 4 puan ile 24. sırada Olimpiyat’ı tamamladılar.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir