Dünya Satrancında Türk Atağı

Dünya Satrancında Türk Atağı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

2000’li yıllara kadar sadece 5-6 oyuncunun senede 1-2 kez uluslararası yarışmalara katılmasıyla sınırlı kalan Türk satrancı günümüzde adeta dünya satrancının lokomotifi durumunda. Aynı anda pek çok ülkede pek çok uluslararası turnuvada oyuncularımız yarışmakta ve aynı anda 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatını organize etmekteyiz. İşte size 2-3 haftalık “Türk Atağı”nın kısa bir özeti.

16 Yaş Altı Olimpiyatı 6-13 Ağustos arasında yapılan turnuvaya Türkiye 3 takım ile katıldı. Turnuvayı ziyaret eden FIDE Başkanı Ilyumzhinov Türk satrancındaki gelişmelerden övgüyle bahsediyor.
San Augustin Açık Gençlerimiz San Augustin’de başarı ve tecrübe kazandı. Zehra Topel, Berkay Tülay, Kübra Öztürk, Mustafa Yılmaz ve Eray Gürcan’ın katıldığı turnuvada Mustafa Yılmaz 14 yaş altında üçüncülük ve Eray Gürcan 2000 altında 1’ncilik elde etti. Genelde Berkay Tulay 16. sırada  başladığı turnuvayı 5’nci bitirdi.
Oyunları izleyin | Oyunları indirin
Kavala Açık  4-11 Ağustos tarihlerinde 18 GM ve 21 IM’nin oynadığı kuvvetli açık turnuvada Barış Esen 6 puan ile 16’ncı oldu ve 20 yaş altında 1’nci olartak ödül kazandı. Umut atakişi 5.5 puan ile 30’ncu, Kıvanç Haznedaroğlu 5 puan ile 42’nci, Mert Erdoğdu da 5 puan ile 43’ncü oldu.
Oyunları izleyin | Oyunları indirin
Akrapolis Açık 13-21 Ağustos tarihlerinde oynanmakta olan turnuvada Esen, Haznedaroğlu, Atakişi, Erdoğdu, Yağız ve Çıtak yarışıyor.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir