Zug Grandprix’de Topalov Lider

Zug Grandprix’de Topalov Lider

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Caruana siyahlarla Kamsky’yi Kapalı İspanyol’da yendi. Nakamura ise Morozevich’in 31’inci hamledeki hatasını affetmedi. Azeri GM Teimour Radjabov da Ponomariov’un 40’ıncı hamledeki kötü seçimini kazanca çevirdi. Topalov – Mamedyarov maçı berabere biterken Topalov 6 puan ile tek başına lider.

 

Dünya Şampiyonluğu’na aday oyunculardan iki tanesini belirlemeye yönelik Grand Prix serisinin üçüncüsü 14 – 30 Nisan tarihleri arasında İsviçre’nin Zug kentinde oynanıyor. 9 tur sonuna eski Dünya Şampiyonu Veselin Topalov 6 puan ile lider. İtalyanların yıldız oyuncusu Caruana ise 5.5 puan ile ikinci sırada.

 

table09

 

 

Leko ve Karjakin Vezir Hint Savunması’na girdi. Leko açılıştan konumsal üstünlük elde etti. 13.Ff4 yenilikti. Oyun ortasında Karjakin biraz sıkıntıya girdi. 18…Ae4?! 19.cxd5! hamlesine izin verince  beyaz büyük üstünlük elde etti. Buna rağmen 29.Ka3 siyaha karşı şans verince oyun beraberlikle sonuçlandı.

 

 

 

Simetrik İngiliz Açılışı’nda Giri’nin ilginç oyunu dinamil bir konum yarattı. 11… e6 yerine 11…Fe6 yeni hamleydi. Beyaz 18.Ae5 ile oyunu karıştırdı ve siyah 18…Va6 ile vezir değişmeyi kaçırınca beyaz kalite fedası ile atak konum elde etti. devamı için en iyisi oyuna bakın!

 

kasimdzhanov

 

 

 

 

İspanyol Açılışı’nın çok eski bir geçmişi var ve didik didik incelenen bir açılış. Buna rağmenerken aşamada yeni hamleler gelebiliyor. Kamsky 9.c3 yerine 9.Fe3 ile rakibini şaşırtmaya çalıştı. Buna rağmen caruana eşitlemekte zorluk çekmedi. 25 hamle sonunda beyazın 5 ve siyahın da 17 dakikası vardı. 33.Ve3 siyah vezirin birinci yataya inmesine izin verdi ve Caruana 40’ıncı hamlede oyunu kazandı.

 

 

 

topalov-mamedyarov

 

Boş gün sonrasında Mamedyarov hazırlıklıydı ve Karjakin’e oynadığı yolu tekrar etmedi. Konum dinamik olarak eşitlendi. Siyahların merkezdeki iki atı beyazın alan üstünlüğünü karşılıyordu. Kalelerin ve hafif aletlerin değişilmesinden sonra oyunsonu sürekli şah ile berabere bitti.

 

 

 

morozevch-nakamura

 

Nakamura – Morozevich oyununda gülen taraf beyaz oldu.

 

 

 

Bağlantılar

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir