Nefes Kesen Final: Karpov – Ivanchuk

Nefes Kesen Final: Karpov – Ivanchuk

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Ünlü Karpov – Kasparov maçlarının baş aktörlerinden Dünya Satranç Şampiyonu (1975 – 1985) Anatoly Karpov ilerlemiş yaşına rağmen turnuvalarda mücadele etmeye devam ediyor. 850 satranççının katıldığı “Cap d’Agde Rencontres” satranç festivalinde Karpov adına da “Karpov Kupası” düzenlendi. Hızlı satranç kurallarının geçerli olduğu bu turnuvaya Karpov da katıldı. Finalde Ivanchuk – Karpov karşılaşması vardı. İlk iki oyun birer kazançla 1-1 bitti. Devamı yıldırım oyunlar olan ikinci set de birer kazançla berabere bitti. Üçüncü set yine kazançlarla berabere olunca. Dördüncü sete geçildi.

12 numaralı Dünya Satranç Şampiyonu Anatoly Karpov eski formundan çok uzakta. Artık adeta satrancı zevk için oynuyor, simultaneler veriyor ve bir satranç gönüllüsü gibi ülkeleri satranç aktiviteleri için onur konuğu olarak gezmekte. Bu sefer “Karpov Kupası”na da katılan Karpov her ne kadar açılış hazırlığı açısından eksikleri olsa da hızlı satrançta bunu telafi edebileceğini gösterdi ve Ukraynalı Büyükusta Ivanchuk ile finale kaldı.

karpov-ivanchuk-1

Ivanchuk 2771 rating ile ile ilk onun değişmez oyuncularından. Karpov ise mutevazı 2616 ratinge sahip. İlk 6 oyun karşılıklı kazançlarla 3-3 berabere bitince 2 yıldırım oyun daha oynanır.  İlk oyun berabere biter. İkinci oyunun en heyecanlı anlarında elektronik satranç saatinin ışığı yanıp sönmeye başlar. Ivanchuk zamandan kaybedince Karpov Kupası’nı Karpov kazanır!

Tebrikler Tolya!



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

karpov-ivanchuk-4

Nefesleri kesen maçın son konumu. 3 dakika 2 saniye artırmalı yıldırım maçında Ivanchuk’un beyazla bayrağı bu konumda düşüyor.

 

PGN formatında final oyunları   Resmi Site


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Karpov Ivanchuk
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir