Bu Satranç Maçı Başınızı Döndürecek

Bu Satranç Maçı Başınızı Döndürecek

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

600 metre yükseklikte bir kayanın üzerinde hiç satranç oynadınız mı? Bunu yapabileceğiniz tek yer Norveç. 2013 yılında Norveç’te düzenlenecek ve birinciye 100.000 avro ödüllü bu süper turnuvanın tanıtımı Carlsen tarafından “Kürsü Kayası” olarak adlandırılan doğa harikası üzerinde yapıldı. Turnuvaya katılması kesinleşen oyuncular Carlsen, Anand, Aronian, Kramnik ve Wang Hao. 7-18 Mayıs arasında olacak turnuvanın tanıtım videosu haberin devamında.

 

Preikostolen olarak bilinen ve Türkçe tercümesi “Kürsü Kayası” olan bu doğa harikası adeta 600 m yüksekliğinde bir kürsü. Her sene yaklaşık 150 – 200 bin turistin ziyaret ettiği bu kayanın etrafında doğallığı bozulmasın diye herhangi bir korkuluk yok. Buna rağmen şu ana kadar herhangi bir kaza olmaması sevindirici. Kayda sadece bazı intiharlar geçmiş. 2000 yılında bir Norveçli ve Alman internetten anlaşarak ortak bir intihar gerçekleştirmiş. 2004 yılında ise bir Alman çift intihar niyetiyle kayaya yol alırken görevliler tarafından engellenmiş.

 

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

pulpit-kayasi

 

Carlsen 2013 yılında düzenlenecek bu süper turnuvanın tanıtımı için Norveç Gençler Şampiyonu ile bir gösteri maçı yaptı.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Video İlginç
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir