Londra Klasik’te Final

Londra Klasik’te Final

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Londra Klasik Satranç Turnuvası’nda ilk eleme bölümü sonuçlandı. Toplam 16 oyuncunun dörder kişilik gruplara ayrıldığı yarışmada her grup çift tur döner oynadı ve ilk ikiye kalanlar finale yükseldi. 8 oyuncu eleme usulü ile mücadeleye devam edecek. Turnuvada dünyanın önde gelen oyuncuları ve Londra Satranç Klasik Turnuvası’nın açık bölümünün finalistleri oynuyor.

Turnuvada mücadele eden oyuncular rating sırlamasına göre şu şekilde. Kısa süre önce unvanını kaybeden Anand’ın yer alması da ilgi uyandırdı. Kramnik dünya şampiyonluğu maçında Anand’a kaybettikten sonra adeta stilini değiştirmiş, keskinleştirmişti. Acaba Anand da büyük bir yenilgiden sonra kendini dönüştürebilir mi? Eminiz ki Anand’ın artık ispat etmeye çalışacağı birşeyler var.

londra-oyuncular-satranc

Londra bu önemli organizasyonu çocuklar ve eğitim ile birleştirerek dikkati çekmeye başlıyor. Turnuva öncesinde de ustalar İngiltere’nin ünlü isimleriyle oynayarak tanıtım yapmışlardı. Aşağıda çocukların turnuvaya yoğun ilgisi gözükmekte.

london-cocuklar-1




Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

londra-mcshane-adams

Eleme maçlarında geçmiş yıllarda Cinderalla Adam olarak anılan Luke McShane üçüncü olarak finale çıkamadı. Luke McShane İngiltere’nin gelecek vaad eden oyuncusu iken profesyonel satranca girmeyerek bir sigorta şirketinde çalışmaya başladı. 

londra-gelfand-nakamura

C Grubundan finale kalan iki oyuncu Gelfand ve Nakamura idi. Gelfand sakin bir devam yolu ile 25 hamlede berabere yaptı. Jones veya Polgar’ın finale kalabilmesi için her ikisine de iki galibiyet gerekiyordu ve bu gerçekleşmedi.

londra-kramnik-sadler

Bir diğer amatör GM Sadler (2646) nadiren turnuvalarda oynasa da ciddi bir güç olduğunu gösterdi. Ön eleme turnuvasında 4 beraberlik bir galibiyet ve bir yenilgi ile %50 performans gösterdi ama üçüncü olabildi. Kramnik ve Svidler ile iki oyunda da berabere yapıyorsanız kesinlikle iyisiniz demektir.

londra-turnuva-salonu

Turnuvanın görkemli salonu!

londra-anand-kiz

Satranççı hayranı Anand için ilk hamleyi yapıyor. Anand grubunda birinci oldu.

standinga03


standingb03


standingc03


standingd03

Bağlantılar

 

 


 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir