Fischer sonunda İzlanda’da

Fischer sonunda İzlanda’da

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

İzlanda’da Fischer’e şaşaalı karşılama

25.03.2005Sonunda İzlanda’ya varan Bobby Fischer, gece yarısı Reykjavik Havaalanında büyük bir kalabalık tarafından karşılandı. Japonya’da gözaltında geçirdiği 9 ayın ardından hırpalanmış ve perişan görünen Fischer, yine de TV habercilerine vakit ayırdı.

Fischer’in İzlanda’ya inişi

Bobby Fischer’in uçağı 11:30 sularında İzlanda’ya iniş yaptı. Yağmura ve Danimarka’daki sis nedeniyle yapılan rötara rağmen saatlerce yılmadan bekleyen çok büyük bir kalabalık havalanına toplanmıştı. İzlanda TV kanalı Visir, ulusal kanalda karşılamayı canlı yayınladı. 




Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

İlk Haber Raporu

Loftleidir Otel’ine giderken, limuzin İzlanda Televizyonu ile kısa bir görüşme yapmak üzere durdu. Büyük Keflavik Uluslar arası Havaalanı aynı zamanda bir NATO ve ABD ordu üssü, ve Fischer’in burada ABD yetkilileri tarafından tutuklanma ihtimali vardı.

Fischer ve Japon nişanlısı Miyoko Watai.


Fischer sonunda özgür ve İzlanda’da olmaktan duyduğu mutluluğu dile getirdi. “Böyle bir karşılama bekliyor muydunuz?” Fischer mizahi bir cevap verdi : “Yeah!” Önümüzdeki günlerde, sadece dinlenmeyi planlıyor.

Video: Otele giderken kısa bir röportaj  Video: Otele giderken kısa bir röportaj
——————————————————————————–
İkinci Haber Raporu

Bu rapor, Bobby Fischer Danimarka – Rejkjavik uçağındayken yapılmıştı. Fischer, uzun süreli hapis ve Japonya’dan 24 saatlik yolculuğundan sonra, oldukça bitkin görünüyor.

 Dünyaya bir mesajı olup olmadığı sorulduğunda, Fischer : “Beni! Rahat! Bırakın!”

Arabanın etrafını çevreleyen muhabirlerden birisiyle yaptığı konuşmada, Japonları, kendisini kaçırdıkları için bir daha kınıyor, İzlanda’da kalmayı planladığını söylüyor ve İzlanda’ya “yük olduğu” için de özür dilemeyi ihmal etmiyor. Amacının sadece hapisten çıkmak olduğunu söyleyip ekliyor : “Eğer İzlanda halkı benden sıkılırsa, daha sonra vatandaşlığımı geri alabilirler.”
Video: “Danimarka’dan görüntüler” ve “Reykjavik Uçağında”
Haberin orijinali için : www.chessbase.com

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Fischer
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir