Caruana Grenke’yi Kazandı! 2896 Performans!

Caruana Grenke’yi Kazandı! 2896 Performans!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Kısa bir süre önce Adaylar Turnuvasının kazanarak Carlsen’in rakibi olmaya hak kazanan Caruana önemli bir başarı daha elde etti. 30 Mart – 9 Nisan tarihleri arasında Baden-Baden’de oynananan Grenke Klasik Satranç Turnuvasını tek başına kazandı. Caruana 2849 performans gösterirken Carlsen’e de 1 puan fark attı. Canlı ratingde Carlsen hala 2838 elo ile bir numara, Caruana 2817 ve Türk dünyasının yıldızı Mamedyarov 2814 puanda.

Son turda bir beraberlik, Carlsen’in kazanamaması durumunda Caruana’ya yetiyordu. Anand – Carlsen maçı berabere bittiğinde Caruana iyi durumdaydı ve devam ederek oyunu kazanmayı tercih etti. Benzer durum Adaylar Turnuvasının son turunda da olmuştu. Yine beraberlik yeten durumda devame derek kazanmıştı Caruana.

Caruana birinci olduktan sonra şunları söyledi:

“Çok iyi oynadığımı söyleyemem ama kendime güvenerek oynadım ve fırsat geldiğinde genelde kullandım. Biraz da şansla yeterli oldu. Çok sıra dışı bir şey yaptığımı söyleyemem ama sonlrada siyahla iki oyun kazanmak sık olmaz. Pek çok şeyi iyi yaptım ama Adaylar Turnuvasındaki oyunum çok daha iyiydi”

Caruana’nın beğenmediği performansı bile Carlsen’e 1 puan fark atıyorsa Carlsen endişelenmeli. Ne var ki anand ile berabere kalan Şampiyonun keyfi yerinde gibiydi. Oyun sonrasında Anand ile şakalaştılar.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Tüm Oyunlar

Önceki Raporlar


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir