Caruana, Carlsen’in Rakibi Oldu!

Caruana, Carlsen’in Rakibi Oldu!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Berlin’de 8 oyuncu arasında çift tur döner oynanan Adaylar Turnuvasını Amerikalı Büyükusta Caruana kazandı. Son tura yarım puan önde giren Caruana’nın yarım puan gerisinde Mamedyarov ve Karjakin vardı. Caruana, Grishchuk’u yenerek takipçilerine şans vermedi.

2K Maçları Devam Ediyor

Karpov – Korchnoi  ile başlayan K’ya karşı K maçları Kasparov – Karpov maçları ile devam etti. Sonra bir başka “K” Kramnik, Kasparov’u yendi.

Ve şimdi yeni 2K karşılaşması var. Carlsen – Caruna maçı 9-28 Kasım tarihlerinde 12 oyun üzerinden Londra’da oynanacak.

Basın toplantısında Caruana henüz Carlsen ile yapacağı maçı düşünmediğini ama iyi hazırlanacağını belirtti.

Bir gazateci şunu sordu: “Amerika’dan büyük şampiyonlar çıktı. Morphy ve Fischer şampiyon olduktan sonra satrancı bıraktılar. Pillsbury ise genç yaşta öldü. Dünya Şampiyonu olursanız satrancı bırakır mısınız?”

Caruana “Londra’da ne olursa olsun satrancı bırakmayacağıma söz veriyorum” diye cevap verdi.

Bir başka soru: “Mamedyarov berabere yaptıktan sonra berabere size yetiyordu ama oynamaya devam ettiniz. Bu Carlsen’e bir mesaj mıydı?

“Konumum kazanç olmasa berabere teklif edebilirdim ama o durumda berabere yapmak utanç kaynağı olurdu.” Fischer de beraberenin yettiği konumlarda kazanca oynaması ile meşhurdu. Bakalım bu genç Amerikalı Fischer’in yolundan gidebilecek mi?

-“Magnus sizinle oynayacağı için mutlu mudur?”
-“Bilemiyorum belki de endişelidir”

-“Carlsen’e mesajınız var mı?”
-“Bir süre sonra oynayacağız. Orada mesaj veririm.”


Türk seyircilerin desteklediği Mamedyarov son turda Kramnik ile berabere kaldı. Kramnik basın toplantısında Mamedyarov’a sempatisi olduğunu ama aptalca bir kayıp ile diğer oyunculara karşı haksızlık yapmak istemediğini o yüzden dikkatli oynadığını söyledi. Şehriyar ilk sözlerinde mücadeleci oyun sergilediği ve şanslar verdiği için Kramnik’e teşekkür etti ve siyahla onu yenmenin çok zor olduğunu söyledi.

Karjakin de son turda hayal kırıklığına uğradı.

Ding Caruana’nın en iti satrancı oynadığını, özellikle kendisine karşı oynarken durumun berabere zannettiğini ama yüklenerek kazanmasının kendini şaşırttığını söyledi.

Adaylar Turnuvalarında bir türlü başarı elde edemeyen Aronian ve So kısa berabere yaptı.

Final Sıralaması

Resmi Site: https://worldchess.com/berlin/

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir