Caruana, Carlsen’in ensesinde!

Caruana, Carlsen’in ensesinde!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Carlsen ile Anand arasındaki şampiyonluk maçı daha başlamadan bir sonraki maçın adayını belirlemek için start verildi. Bakü’de başlayan Grand Prix’de oyuncular Adaylar Turnuvası’nda oynamaya hak kazanmak için mücadele ediyorlar. Rating listesinde 2844 puan ile Carlsen’in sadece 19 puan gerisinde olan Caruana rakibi Karjakin’i ilk turda siyahlarla yenerek farkı kapatmaya devam ediyor. Caruana son dönemdeki performansını sürdürürse Carlsen, Anand ile oynarken dünyanın bir numarası Caruana bile olabilir.

 Azerbaycan, Bakü’de oynanmakta olan turnuvanın ilk turunda şans Caruana’dan yanaydı. Turnuvanın oyunculara sağladığı özel bir ayrıcalık oyuncuların oyun esnasında özel bir dinlenme odasına gidip yiyecek içecek alabilmeleri. Bu arada monitörden rakiplerini takip de edebiliyorlar. Yeni denenen sistem Karjakin’in talihsizliği oluyor çünkü rakibinin hamle yapmadığını düşünürken monitörün hatalı olduğu anlaşılıyor ve 15 dakika kaybediyor. Zaten zor durumda olan Karjakin’in işi iyice güçleşmiştir.

Bu turnuvada zaman artırma yok. İlk 40 hamle için 2 saat sonraki 20 hamle için 1 saat ve 60 hamle sonrasında 15 dakika ve 30 saniye artırma var.

karjakin caruana

Caruana’nın şanslı günü. “Şans ustadan yanadır” derler ya. 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

Anand ile Dünya Şampiyonluğu maçı yapan turnuvanın yaşlı kurdu Gelfand genç rakibini açılışta saf dışı bıraktı ve oyunu münyatür sınıfına sokacak şekilde kazandı.

gelfand 2014

 

 

mamedyarov-radjabov

Turnuvanın yerel oyuncuları Mamedyarov ve Radjabov maçı beraberlikle sonuçlandı. 6 yıl önce de Bakü’de düzenlenen Grand Prix’de oynayan Mamedyarov “O zaman da ratingim şimdiki gibiydi. Tek fark 15-20 kilo daha fazlayım!” diye espri yaptı.

Diğer oyunlar da beraberlikle sonuçlandı.

 

 

 

Canlı Yayın: Chess24.com


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir