İSD-Tempa Turnuvası’nda Final: Kazananlar Kazandı!

İSD-Tempa Turnuvası’nda Final: Kazananlar Kazandı!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

 

İSD-Tempa 1. Ödüllü Satranç Turnuvası, 29 kasım salı günü oynanan 7. turun ardından ödül töreni ile noktalandı. Turnuvayı üst masalarda son 2 tur oyunlarını kazanan Umut Atakişi ve Armen Grigoriev eşpuanla kazanırken, Hasan Kılıçaslan tek başına 3. olarak turnuvayı bitirdi.

1. tur sonuç              2. tur sonuç              3. tur sonuç
4. tur sonuç              5. tur sonuç              6. tur sonuç
7. tur sonuç        

Son sıralama

Oyunları izleyin | Oyunları indirin

Haberin devamından turnuvadan ve ödül  töreninden fotoğraflara ulaşabilirsiniz.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!


Oyun kalitesinin beklenenin altında kaldığı turnuvada, 5. turda ilk 2 masadaki hızlı beraberelerden sonra 6. tur önemli sonuçlara sahne oldu: 4 ve 4,5 puanlı oyuncuların karşılaştığı ilk 4 masada beyazlar 4 galibiyet aldı.

1. masa: Umut Atakişi – Hasan Kılıçaslan    1-0
2. masa: Armen Grigoriev – Mert Erdoğdu  1-0
3. masa: Doğan Reyhan – Ateş Ülker          1-0
4. masa: Cihan Genç – Gökhan Demir         1-0

Bu sonuçlardan sonra kazanarak 5 puana ulaşan 4 oyuncu, 7. turda aralarında eşleştiler ve 2 oyunu da siyahlar kazandı.

1. masa: Doğan Reyhan – Umut Atakişi   0-1
2. masa: Cihan Genç – Armen Grigoriev  0-1

Bu sonuçlardan sonra Umut Atakişi ve Armen Grigoriev 7 turda 6 puan ile birinciliği paylaştılar. Turnuvada üçüncülüğü 5,5 puanla Hasan Kılıçaslan alırken, Doğan Heval Reyhan ve Cihan Sevinç Genç de, son tur kazanarak 5 puana ulaşan Aziz Mert Erdoğdu, Gökhan Demir ve Hüseyin Zeybek ile 4.-8.lik derecelerini paylaştılar.

Son turda 1. masada Doğan Reyhan – Umut Atakişi partisi vardı.

Beyaz taşlarla Cihan Genç 2. masada Armen Grigoriev ile karşılaştı.

Son turda İzak Romi'yi yenen Hasan Kılıçaslan 5,5 puana ulaşarak tek başına 3. oldu.

Önde görülen 4. masada Mert Erdoğdu – Hakan Mete Taştan partisi oynanırken, 5. masada beyaz taşlarla Gökhan Demir Şükrü İpek'le karşılaşıyor.

Turnuvanın hakemleri özenli çalışmaları ile müsabakaların sorunsuz tamamlanmasını sağladılar. Üstte, turnuva başhakemi Mustafa Hilmi Güngör turnuva salonunu izlerken.

Bir masadaki konum hakem Sayat Tuğlacı'nın dikkatini çekmiş: kuvvetli bir oyuncu olan Tuğlacı'nın 1988 İstanbul Liseler, 1989 Türkiye Liseler ve 1993 Türkiye Gençler Şampiyonlukları gibi dereceleri bulunuyor.

.

Turnuvada ilk 2 dereceyi paylaşan sporcular ödüllerini alırken: soldan sağa Umut Atakişi, Tempa Pano Müdürü Can Yurtseven, Armen Grigoriev, turnuva direktörü Serdar Çelik ve İSD Başkanı Ahmet Nafiz Özalp.

.

Turnuvayı 3. bitiren uluslararası usta Hasan Kılıçaslan ödülünü alırken. Soldan sağa Hasan Kılıçaslan, 1984 Türkiye Şampiyonu olan Tempa Pano Müdürü Can Yurtseven, Serdar Çelik ve Nafiz Özalp.

5 puanlı 5 oyuncu 4.-8.lik derecelerini paylaştılar: soldan sağa Gökhan Demir, Doğan Reyhan, Cihan Genç, Hüseyin Zeybek, Mert Erdoğdu ve Serdar Çelik ile Nafiz Özalp.

Bu güzel turnuvanın son fotoğrafı: soldan sağa, Can Yurtseven, Serdar Çelik, Sayat Tuğlacı, Hilmi Güngör ve Nafiz Özalp.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir