GM Suat Atalık ve Berabere Teklifi Tartışması

GM Suat Atalık ve Berabere Teklifi Tartışması

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Türkiye İş Bankası Ligi bitmesine rağmen basında yer alan bir yazıyla yeni bir tartışmaya konu oldu. Cumhuriyet Satranç Köşesi yazarı GM Suat Atalık, FM Ufuk Tuncer ile ligde oynadığı oyununu analiz ederken hem rakibinin berabere teklifinin yersiz olduğunu söylüyor, hem de genç masasındaki rakiplerinin 5 kez berabere teklif ederek centilmenlik dışı hareket ettiğini iddia ediyor.

 

6.7.2008 tarihli Cumhuriyet Satranç Köşesindeki yazının tartışma yaratan bölümü aşağıdaki gibi.

Tuncer-Atalık

FM Ufuk Tuncer – GM Suat Atalık



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

“Yukarıdaki diyagrama bakalım. Şimdi rakibin teklifi hakkında konuşma zamanı geldi… Yukarıdaki pozisyon b2 ve e3 erlerinin zayıflığı yüzünden kazançtır. Ayrıca siyah fil beyazların atına karşı bu konumda çok üstün. Partnerlerin reytinglerinde 2306 ya karşı 2592 olduğunu ve unvan farkını da göz önüne alırsak teklifin ne kadar yanlış olduğu ortaya çıkıyor. Aynı maçın gençler masasında rakip takım oyuncusu bizimkine en az 5 kez beraberlik teklif etti. Ki bu kural dışı. Beraberlik teklifini rakibi rahatsız edici bir oyun haline getirmeyin! ” Suat Atalık

İSEK Aquamatch – Antalya Deniz Gençlik Spor Kulübü arasında oynanan ve yazıda bahsi geçen gençler mücadesi İbrahim Ethem Ay ile Kaan Kanlı arasında oynanmış ve beraberlikle sonuçlanmış. Genç oyuncu İbrahim Ethem Ay kesinlikle 5 kez berabere teklif ettiğini reddediyor. Ayrıca rakibe berabere teklif edince rakip kaptanın “Durumun kazanç, oyna” diyerek kendi oyuncusunu yönlendirdiğini iddia ediyor.

Almanya’da yaşamakta olan ve lig maçları için Türkiye’ye gelen Ufuk Tuncer de köşe yazısına tepkili. Acele ve heyecanla yazılmış yazı, bu olaydan yola çıkarak oyun esnasında olan ve yıllar öncesine dayanan olaylara bağlanmış. Tuncer, maç öncesinde Atalık’ın elini düzgün sıkmadığını, yüzüne bakmadığını iddia ediyor. Seneler öncesinde de Almanya’da bir turnuvada arkadaşı Atalık’a kendi adını sorduğunda kendisine ingilizce küfrettiğini söylüyor!

İbrahim Ethem Ay ve Ufuk Tuncer’in Cevap Yazıları

Bu haberle ilgili yorumlar

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Suat Atalık
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir