Ushenina Önde

Ushenina Önde

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Dünya Kadınlar Satranç Kupası Finali’nde Ushenina rakibi Stefanova karşısında 2-1 öne geçti. 4 oyunluk maçın son oyununda Bulgar Büyükusta Stefanova muhakkak kazanmalı ki maçlar uzatmaya kalsın. Maçın ilk iki oyunu berabereydi ama keskin maçlar oldu. Üçüncü oyunda Ushenina Slav Savunması’nda bir feda ile üstünlüğü ele geçirdi ve kazandı.

 

Anna Ushenina (Ukrayna) – Antoaneta Stefanova (Bulgaristan) Final Maçı

bayanlar samp 1

Oyun 1



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Maçın ilk oyununda Ukraynalı Ulslararasu Usta Ushenina Bogo Hint Savunması’nın bilindik bir varyantında beyazla girişim gücünü elde etti. Oyun berabere bittikten sonra Ushenina rakibinden her ne kadar sık kullanmasa da bu savunmayı beklediğini söyledi. Beyaz biraz daha iyiydi ama siyahın sağlam konumu berabereyi sağladı.

 

bayanlar samp 2

İlk oyunda açılıştan sonra Stefanova berabere teklif etti. Ushenina’nın teklifi reddetmesi normaldi. Saldırgan bir oyun sergileyen Ushenina şahını zayıflattı. Stefanova piyon kazandı ve kazanç şansları elde etti. Zaman sıkışmasına giren Bulgar usta  hata yapınca oyun berabere bitti.

 

bayanlar samp 3

İlk oyunda berabereyi kurtaran Ushenina şanslıydı.

 

bayanlar samp 4

Oyun 2

İkinci oyunda ilginç bir teorik mücadele oldu. Bulgar GM beyazla Slav Gambiti’ne girdi: Beyazın merkez piyonunu feda ettiği bir varyant. Siyah şahın ortada kaldığı yol beyaza uzun süren bir insiyatif vermekte.

Ushenina büyük olasılıkla hazırlıktan çekinerek ana yoldan sakındı ve çok taktik stratejik konum oluştu. Durum beyaza daha iyi gözüküyordu ama Stefanova birkaç hamle kaçırdı ve oyun berabere bitti.

bayanlar samp 5

Oyun 3

Üçüncü oyun Slav idi. 1.d4 d5 2.c4 c6 3.Af3 Af6 4.Ac3 a6 ile girilen Chebanenko varyantı zamanında Stefanova’nın sık kullandığı bir yol.

 

bayanlar samp 6

 

bayanlar samp 7

17. Axd5 fedasıyla Ushenina üstünlüğü elde etti.

 

bayanlar samp 8

24. Va7 sonrasındaise beyaz artık kazanç durumda.

 

bayanlar samp 9

37. Kc6 ve terk. Son tur Stefanova kesinlikle kazanmalı.

Oyunlar PGN  Resmi Site


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Dünya Şampiyonluğu
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir