Olimpiyatlarda Erkeklerde 38.5 Puan ile Rusya, Bayanlarda ise 29.5 Puan ile Çin

Olimpiyatlarda Erkeklerde 38.5 Puan ile Rusya, Bayanlarda ise 29.5 Puan ile Çin

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Sıralama şu şekilde oldu. Erkekler: 1.Rusya 38.5, 2.Macaristan 37.5, 3.Ermenistan 35. Bayanlar 1.Çin 29.5, 2.Rusya 29 , 3.Polonya 28. Türk Erkek Milli takımı son tur 3.5-0.5 yenildi. Berabereyi Mert Erdoğdu aldı. Bayanlarda ise son turda kuvvetli Filipinler’i 2-1 yenerek turnuvayı 21 puan ile bitirmiş olduk (10/11/2002).

Erkeklerde Görme Engellileri 3-1 Yendik, Bayanlarda ise Yine Görme Engellilere 3-0 Kaybettik.
11. turda ilginç bir şekilde iki takımımız da IBCA (Görme Engelliler Takımı) ile karşılaştı. Kuvvetli bayan takımı karşısında Yıldız, Keskin ve Bayrak kaybetti. Erkeklerde ise Yeke, Erdoğdu ve Bayram kazanırken, Atakişi kaybetti. Şüphesiz bu skorlar görme engellilerin satrançta ne kadar başarılı olabileceklerine örnek. 1998 yılında aynı takım karşısında Atalık, Yılmaz, Soylu, Olcayöz gibi kuvvetli bir kadro ile zorlukla berabere kaldığımız hatırlanırsa, erkek takımımızı çok başarılı sayabiliriz. Bu konuda ayrıntılı bilgi için sitemizin yazarlarından olan Selim ve Kerim Altınok’un yazdığı Görmezler Nasıl Satranç Oynar makalesi için tıklayınız.   (06/11/2002)

Erkeklerde Nijerya İle Bayanlarda da Slovenya B İle Berabere Kaldık
Farklı Galibiyet beklediğimiz Nijerya maçını birinci ve ikinci masada Bayram ve Atakişi kayıpları sonucunda 2-2 berabere bitirdik. Soylu ve Arduman rakiplerini rahat bir şekilde yendiler. Bayanlarda kuvvetli Slovenya takımı kaşısında Keskin’in kazancı ve Yıldız’ın yarım puanı ile berabere kaldık. Atalık ise Grischuk maçından sonra bir başka süper büyükusta Judith Polgar ile oynadı ve berabere yaptı. Bosna Hersek takımı Ivan Sokolov’un Hollanda’ya geçmesinden sonra gücünü kaybetse de dereceyi zorlamaya devam ediyor (06/10/2002)

Erkeklerde Takımımız Nefes Aldı. Rusya İlk Yenilgisini Tattı. Atalık’tan Minyatür .
9. turda Erkek takımımız Arduman, Soylu galibiyeti ve Atakişi, Bayram beraberesi ile Barbados’u 3-1 yendi. Rusya ise Macaristan’dan 1.5-2.5 skoruyla ilk yenilgisini aldı. Bosna Hersek’te oynayan Atalık Büyükusta Sturua’yı 14 hamlede siyah taşlarla yenerek takımını ilk dörde çıkarmış oldu (05/10/2002)

Erkeklerde Angola’ya 3-1, Bayanlarda da Finlandiya’ya 2.5-0.5 Yenildik.
8. tur takımlarımız için iyi geçmedi. Yeke açılışta çok kötü bir hamle yapınca maça 1-0 yenik başlamış olduk. Sonrasında ise Erdoğdu ve Arduman da kaybedince rahat yenmemiz gereken maçı kaybetmiş olduk. Bayanlarda ise Finlandiya karşısındaki tek puanımızı berabre ile Nilüfer Çınar aldı. Rusya 24 puanla liderliğini sürdürmekte. En yakın takipçisi 21.5 puanla Macaristan (04/10/2002)

Erkeklerde İşitme Engelliler Federasyonuna 1.5-2.5 Kaybettik, Bayanlarda Sri Lanka’yı 3-0 Yendik.
Bugünkü maçta Yeke kazandı, Erdoğdu berabere yaptı. Bir ve ikinci masalarda oynayan Bayram ve Atakişi kaybetti. Bosna Hersek takımında oynayan Büyükusta Atalık oyunsonundaki güzel oyunu ile İspanyol Büyükusta Illescas’ı siyah taşlarla yendi. Bosna Hersek güçlü İspanya’yı 3-1 gibi farklı skor ile yenerek iyi performansını sürdürmüş oldu. Sadece Satranç Okulu’nda bulabileceğiniz 7.tur resimleri için  tıklayınız  (03/11/2002)



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Atalık Birinci Masanın Birinci Masasında Oynadı Ve Rakip Rusya’ydı…
Bosna Hersek Takımında Nikolic’in arkasından ikinci masada oynayan Atalık için dün çok önemli bir gündü. İlk tur haricinde bir turda (6. turda) bir Türk oyuncusu Kasparov ile oynama fırsatı yakalamıştı. Ne var ki Nikolic oynamayınca birinci masaya geçen Atalık’ın karşısına Kasparov çıkmadı. o­nun yerine Grishchuk ile oynayan Atalık uzun bir oyunsonundan sonra kaybetti.Slovenya B karşısında Erkek takımımızda Arduman ve Bayram kazandı, Atakişi ve Soylu kaybetti. Bayanlarda Kırgızistan karşısında tek galibiyetimiz Keskin’den geldi. 6.tur resimleri için  tıklayınız  (31/10/2002)

Erkeklerde Tacikistan’a  3-1, Bayanlarda da İsrail’e 3-0 yenildik.
Bayram ve Arduman’ın berabre yaptığı maçta genç oyuncularımız Atakişi ve Erdoğdu kaybetti. Bayanlarda da Yıldız, Bayrak ve Çınar’dan oluşan kadromuz güçlü İsrail’den puan alamadı.sadece Satranç Okulu’nda bulabileceğiniz beşinci tur resimleri için   

Can Arduman ve Suat Soylu kazanırken, Erdoğdu berabere yaptı. Yeke ise kaybetti. Bayanlarda ise Yıldız kaybetti, Bayrak ve Çınar İzlandalı rakiplerine kazandı. Erkeklerde 4 turda toplam puanımız 8, Bayanlarda ise 6,5.Sadece Satranç Okulu’nda bulabileceğiniz dördüncü tur resimleri için   (29/10/2002)

Güçlü Avustralya’ya 3-1 Yenildik. Bayanlarda Brunei’i 2.5-0.5 Yendik.
3.Turda Avustralya’ya karşı Atakişi, Soylu, Erdoğdu, Yeke dizilimiyle çıktık. Tek puanımızı Erdoğdu IM Wohl galibiyeti ile aldı. Bayanlarda Keskin ve Bayrak kazanırken, Yıldız berabere yaptı. Sadece Satranç Okulu’nda bulabileceğiniz üçüncü tur resimleri için   tıklayınız   (28/10/2002) Erdoğdu ve Soylu oyunları

Olimpiyatlara İyi Başladık, İyi Devam Ediyoruz.
Erkek Takımımız 2001 Avrupa Şampiyonası’nda berabere kaldığı Lüksemburg’u rahat bir şekilde 3-1 yendi. Bayanlarda Arnavutluk’la 1.5-1.5 berabere kaldık. Birinci masada Bayram Büyükusta olan rakibine kaybederken, Atakişi, Arduman ve Soylu rakiplerini yendi. Bayanlarda ise Keskin kazandı, Yıldız berabere yaptı, Çınar ise kaybetti. Kasparov’un da içinde bulunduğu ikinci turdan resimler için (27/10/2002)

İkinci Tur Rakibimiz Erkeklerde Lüksemburg, Bayanlarda Arnavutluk.
İsviçre sistemi turnuvalarda ilk tur güçlü taraf için genelde antrenman havasında geçer. İlk turda bunun tek istisnası Türkiye Çin maçı oldu. 132 ülke içinde üstten rakip alan ülkeler arasında 1.5 puan alabilen tek ülke Türkiye Erkek Takımı idi. Bu sebepten dolayı bu turda 1.5 puanlı Türkiye 3 puanlı Lüksemburg ile oynuyor. Bayanlar takımımız ise köklü bir satranç geleneği olmasına rağmen uluslararası yarışmalara pek katılamayan Arnavutluk karşısında. (27/10/2002)

Olimpiyada İyi Başladık. Erkek Takımımız 7 Numaralı Çin’den 1.5 Puan Çıkardı.
İlk iki masasında GM Jun Xu (2643) ve GM Zhong Zhang (2620) gibi iki süper oyuncu barındıran 4 büyükustalı Çin takımından 1.5 puan çıkarmamız şüphesiz olimpiyatın ilk turunun en şaşırtıcı sonuçlarından biri oldu. Bayram, Atakişi, Arduman, Soylu dizilimiyle çıktığımız maçta puanlarımız üçüncü masada Arduman beraberesi ve dördüncü masada Soylu’nun kazancıyla geldi. Bayrak, Çınar, Keskin sırasıyla çıkan  Bayan takımımızın Hindistan karşısındaki yarım puanını WIM Nilüfer Çınar aldı.İlk turdan resimler için  (27/10/2002)

35. Satranç Olimpiyadı Başlıyor.Federasyon Başkanı Yazıcı ile Bled’den röportaj için tıklayınız
2 Senede bir düzenlenen Satranç Olimpiyatı bu sene 26 Ekim-10 Kasım tarihleri arasında Slovenya’nın Blend kentinde düzenlenecek. Erkek Milli takımımız Can Arduman, Serkan Yeke, Umut Atakişi, Suat Soylu, Yakup Bayram, Mert Erdoğdu’dan , Bayan Milli takımımız da Betül Cemre Yıldız, Nilüfer Çınar, Serap Keskin, Aslı Bayrak’dan oluşuyor. Suat Atalık ise Bosna Hersek takımında Nikolic’in ardından ikinci masa oynuyor. (26/10/2002)
Resmi Site   Alternatif Site   T.S.F.   Olimpiyat Sonuç   Seçilmiş Oyunlar (4 tur)


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir