Karpov Kupası’nda Karpov Lider!

Karpov Kupası’nda Karpov Lider!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

 

Eski Dünya Şampiyonu Anatoly Karpov kendi adına organize edilen Karpov Kupası’nda lider! Fransa’da düzenlenen yarışmada 8 oyuncu çift tur döner olacak şekilde rapid satranç oynuyorlar. Bu ön yarışmada ilk dörde kalanlar ise eleme usulü karşılaşacak. Karpov 8 tur sonunda 7 puan ile lider.

1975 yılında Fischer maça çıkmayınca Karpov Dünya Şampiyonu oldu. Daha sonra unvanını iki kez Korchnoi karşısından koruyan Karpov, 1985 yılında tacını Kasparov’a vermek zorunda kaldı. Kasparov’un kendi başına Dünya Şampiyonluğu Maçları düzenlemesi üzerine FIDE bayrağı altında Karpov, 1993 yılında tekrar şampiyon oldu ve 1999 yılına kadar FIDE Şampiyonluğu’nu korudu.

Şu anda 62 yaşında olan Karpov uzunca süredir aktif satrançtan uzak, politika ve işleriyle ilgileniyor. Buna rağmen Karpov zaman zaman hızlı satranç yarışmalarına katılmakta. Bu sene Ivanchuk ve Bacrot’nun da yer aldığı turnuvada lider. Bu her ne kadar satrançtan uzak Karpov için başarı olsa da çok şaşırtıcı değil çünkü geçen sene aynı turnuvayı finalde Ivanchuk’u eleyerek kazanmıştı! 2012 Karpov Kupası yine SatrancOkulu.com’da incelendi.

Karpov’un İskandinav Savunması pek iyi sonuç getirmedi ama Ivanchuk büyük bir hata sonucunda alet kaybetti.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

Diğer oyun ise beraberlikle sonuçlandı. Karpov’un oyunu zorlaması gençlik yıllarındaki rakibi bezdiren stilini anımsattı.

 

 

 

Resmi Site: http://www.capechecs.com/


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Karpov
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir