Mamedyarov Yine Vezirini Feda Etti: Rapport, Airthings Masters

Airthings Masters hızlı satranç turnuvasında Mamedyarov, siyahlarla Richard Rapport’a karşı yine bir vezir fedasıyla oyunu bitirdi.

Alışılmadık g3

Oyun 1.e4 e5 2.Af3 Ac6 ile başladı; Rapport 3. hamlede g3 oynayarak beklenmedik bir yön verdi. Mamedyarov Af6 ile gelişimi sürdürdü, Rapport d3 oynadı. Mamedyarov d5 ile merkeze baskı kurup veziri d5’e yerleştirerek rakibi erkenden sıkıştırdı (0:58-1:14).

Taktik çatışma

Rapport kısa rok yaptı; Mamedyarov e4 ve f4 ile oyunu keskinleştirdi, atı açmaza alıp vezire tehdit kurdu. Rapport veziri d2’ye çekmek zorunda kaldı. Vezir fedası ve final için videoyu izleyin.

Bu yazı, Satranç Okulu YouTube kanalındaki videodan uyarlanmıştır.

Önceki İçerikCarlsen Deli Gibi Saldırdı, Mamedyarov Kedi Gibi Uysaldı!
Sonraki İçerikMamedyarov - Praggnanandhaa: Çevrim İçi Hızlı Satranç Maçı
FM Selim Gürcan
1994, 1998 ve 2000 yıllarında A Milli Takımında oynamıştır. Hazırladığı pek çok eğitim videolarının yanı sıra "Satrançta Ustalık Kursu" ve "Satrançta Açılış Kursu" gibi çok satan kitapların da yazarıdır