Yerel Haberler: İzmir’de Satranç Filmi

Yerel Haberler: İzmir’de Satranç Filmi

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Universiade İzmir etkinlikleri kapsamında 11 Aralık Cumartesi 2004 Günü / Saat 17.00’de, Tansaş Gönüllü İletişim Merkezi’nde, “Masum Hamleler” (Innocent Moves / Searching for Bobby Fischer) filminin ücretsiz gösterimi yapılacaktır. Amerika’lı IM Joshua Waitzkin’in satrançtaki erken yıllarının konu edildiği bu filmin gösteriminde tüm satrançseverleri görmek istiyoruz.

Universiade İzmir ve Satranç

Bilindiği gibi önümüzdeki yıl ülkemizde Formula 1, WTA, Şampiyonlar Ligi Finali, WRC gibi birçok önemli organizasyon yapılacak ve İzmir’de düzenlenecek olan “Universiade İzmir” de bu önemli organizasyonlardan bir tanesi. Yaklaşık 170 ülkeden 8000 kişinin katılacağı 23. Üniversite Yaz Oyunları, 11-21 Ağustos 2005 tarihleri arasında İzmir’de düzenleniyor.



Üniversite ve Olimpiyat sözcüklerinin birleşmesinden oluşan Universiade, adının da çağrıştırdığı gibi üniversite öğrencilerinin olimpiyatları anlamına geliyor. Satranç ise maalesef olimpiyatlardaki branşlar arasında yer almıyor. Fakat yine de Universiade İzmir yöneticileri, satrancın entellektüel bir branş olduğunu ve olimpiyatlar öncesinde düzenleyecekleri satranç etkinlikleri ile satrançseverlerin biraraya gelebilecekleri ortamlar yaratmayı hedeflediklerini dile getirmekten kaçınmıyorlar.

Bu anlamda, 11 Aralık Cumartesi 2004 / Saat 17.00’de, Tansaş Gönüllü İletişim Merkezi’nde, yönetmen Steven Zaillian’ın 1993 yapımlı “Masum Hamleler” (Innocent Moves / Searching for Bobby Fischer) isimli satranç konulu filminin ücretsiz gösterimi ile Universiade İzmir etkinlikleri kapsamında satranç etkinlikleri başlamış olacak. Önümüzdeki dönemlerde turnuvalar, satranç dersleri, simultaneler, satranç hakkında paneller ve söyleşiler yapılması planlanıyor.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Popüler ChessMaster serisinde ün kazanan Amerika’lı IM Joshua Waitzkin’in satrançtaki erken yıllarını konu edinen filmde, Joe Mantegna, Ben Kingsley, Laurence Fishburne, Joan Allen ve Max Pomeranc gibi oyuncuların yanı sıra, GM Joel Benjamin, GM Roman Dzindichasvili ve IM Kamran Shirazi gibi gerçek satranç oyuncuları da rol almışlar. Ayrıca Bobby Fischer’in Boris Spassky ile olan “Asrın Maçı”ndan tarihi görüntüler de filmin kapsamında…

Universiade İzmir’in en önemli özelliklerinden birisi de tamamen bir gönüllü ekibinin çalışmasıyla görevlerin yerine getirilecek olması. Bu nedenle Universiade İzmir etkinliklerine katılmak için, katılımcıların öncelikle Gönüllü olmayı kabul etmeleri gerekiyor.


 
Film: Masum Hamleler (Innocent Moves / Searching for Bobby Fischer)
Tarih: 11 Aralık Cumartesi 2004 / Saat: 17.00
Yer: Tansaş Gönüllü İletişim Merkezi / Kültürpark Fuar Alanı Lozan Kapısı Girişi 1 35220 Alsancak / İzmir (Lozan Kapısı’ndan girildikten 50 mt. sonra sağ tarafta)

IMDB Websitesi Film Tanıtımı: http://www.imdb.com/title/tt0108065/

Universiade İzmir: http://www.universiadeizmir.org/gonulluyum/

Haber: Alper Efe Ataman


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Sinema
Kategoriler
Yerel Haberler
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir