Artema Spor Kulübü ve Faaliyetleri

Artema Spor Kulübü ve Faaliyetleri

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

 

Eczacıbaşı Spor Kulübü'nün Türkiye liglerine girmesinden sonra Eczacıbaşı Topluluğu yöresel bazdaki çalışmaları ile satrancı yaygınlaştırma faaliyetlerine devam ediyor. Bozüyük-Bilecik'te 2003 yılında Artema Genel Müdürü Dr. Reşat Alatalı'nın yönlendirmesiyle kurulan Artema Spor Kulübü eğitim faaliyetlerine bir süredir devam ediyor. Eskişehir'den de katılımın olduğu çalışmalar gençlere ve de yetişkinlere yönelik olmakta. Dersler tecrübeli eğitmen, Türkiye Gençler Şampiyonu Serkan Köse tarafından veriliyor. Artema Spor Kulübünün çalışmalarını yazının devamında bulabilirsiniz.Yöneticiler Satranç Merkezlerini tanıtmak için Satranç Okulu ile temasa geçebilirler

Artema Spor Kulübü 15 Nisan 2003 tarihinde "üyelerinin ruhsal, bedensel ve zihinsel bakımdan sıhhatli bir şekilde yetişmelerini sağlamak, sporu sevmek, amatör ruhlu sporcular yetiştirmek, spor eğitim ve ahlakını geliştirmek, üyeler arasında sevgi ve saygıyı tesisi etmek suretiyle Türk sporunun çağdaş spor düzeyine ulaşmasına katkıda bulunmak" amacıyla Bozüyük-Bilecik'de kuruldu. Spor Kulübü'nün kurulmasındaki hareket noktamız, Eczacıbaşı Topluluğu' nun 2001 yılında ilkini gerçekleştirdiği ve 2003 yılında üçüncüsünü gerçekleştirdği kuruluşlarda çalışanlar ve yakınlarının katılabildiği turnuvadaki yoğun ilgi ve potansiyelin görülmesidir. İlgi ve istek o kadar yoğundu ki Eczacıbaşı Spor Kulübü voleybol şubesinin dışında ikinci bir şube olarak satranç şubesini kurmak durumunda kaldı. Eczacıbaşı Spor Kulübü satranç şubesi kurulduğu yıl Türkiye Satranç Federasyonu 1. ligine yükseldi ve akabinde birinci lige çıktığı yıl şampiyonluğa ulaştı. Eczacıbaşı Spor Kulübü satranç takımının başarıları ve satranca yönelik yoğun ilgi, İstanbul dışında üretim tesisleri olan Eczacıbaşı kuruluşlarını bölgelerinde satrancın sevdirilmesi ve yaygınlaştırılması çalışmalarında bulunmaya yöneltti. Artema olarak 2003 yılının Mart ayında Genel Müdürümüz Murahhas Aza Sn. Dr. Reşat Alatalı'nın önderliğinde kulüp kurulması çalışmalarına başladık. Çalışma sonunda 15 Nisan 2003 tarihinde Bozüyük merkez olarak Artema Spor Kulübü'nü kurduk. Bilecik'de tek satranç kulübü olan Artema Spor kulübü bünyesinde 27 lisanslı sporcu bulunmaktadır. 18 yaş üzerinde 12 ve 18 yaş altında 15 lisanslı sporcumuz bulunmaktadır. 2003 yılında ilk olarak 2. lig Bolu grup karşılaşmalarına katıldık. Kulübümüzün Bozüyük şehir merkezinde Artema Satranç Eğitim Evi olarak adlandırdığımız, tamamen satranç eğitimi verilecek şekilde yapılandırdığımız bir yerimiz var. Eğitim merkezimizde bilgisayar, projeksiyon makinası, satranç tahtası, bol miktarda satranç takımı ve saatimiz mevcut. Milli takım oyuncusu Sn. Serkan Köse tarafından Temmuz 2003 tarihinden bugüne kadar haftada 6 saat çeşitli yaş gruplarında 38 kursiyere dersler verilmektedir. Kursiyerlerin sekizi yetişkinlerden diğerleri ise 18 yaş altından oluşmaktadır. Dersler ileri seviye satranç bilenler, yeni başlangıç yapanlar ve yetişkinlere yönelik olarak üç farklı grupta verilmektedir. Kursiyerlerin büyük çoğunluğunun satranç ile ilk tanışmaları kulübümüz çatısı altında olmuş olması satrancın bölgemizde tanınması, yaygınlaştırılması ve geliştirilmesi amacımızla paralellik arzetmesi bizleri o­nurlandırmaktadır. Bölgemizde yer alan ilk ve orta dereceli okullarla yakın ilişkide bulunarak satranç ekipmanı ve satranç odaları oluşturmaları konularında yardımlarda bulunmaktayız.

(Türkiye Gençler Şampiyonu, Milli Oyuncu Serkan Köse Artema Spor Kulübü'nde geleceğin şampiyonlarını yetiştirirken)Kulübümüz sporcularının gelişimine katkıda bulunmak amacıyla, Eskişehir, Bursa ve İstanbul'da çeşitli kulüplerle ikili müsabakalar yapmaktayız. Yine 2003 yılı içinde Cumhuriyetin kuruluşunun 80. yılı münasebeti ile Bozüyük'de İlköğretim okulları, liseler ve yetişkinler olmak üzere üç kategoride "80. Yıl Satranç Turnuvası" adı altında turnuva yaptık. Kulübümüz girişimleri ile Türkiye Yaş Grupları Şampiyonası için Bilecik ili içinde İl yarışmaları düzenlenmiştir. Kulübümüz lisanslı oyuncularından 5 sporcumuzu İzmir' de yapılan Yaş Grupları şampiyonasına gönderdik.

Kendimize; 3 yıl içinde Yaş Grupları Şampiyonası'nda 10-18 yaş grupları içinde bir oyuncumuzu birincilik kürsüsünde 5 oyuncumuzunda ilk beş içinde yeralmasını, satranç takımımızın 2 lig final grubunda yer almasını hedef olarak belirledik. Alt yapıdan oyuncu yetiştiren, milli takıma oyuncu veren, çağdaş, kaliteli satranç eğitimi veren, sağlıklı bir ortamda satranç oynanan bir kulüp olarak anılmak istiyoruz..

Hazırlayan Yusuf Gürsoy (Eski Artema Spor Kulübü Başkanı)


Kulüp adresi :
Eczacıbaşı Yapı Gereçleri San v Tic A.Ş Artema Armatür grubu Tel: 0228 314 07 90 /305

Artema Kulüp Başkanı Zeynep Yılmaz Ünal

Artema Spor Kulübü Satranç Eğitim Evi: İsmet İnönü Cad. No:6/2

Kategoriler
Yerel Haberler
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir