Satranç sorusu 175 bin TL kaybettirdi!

Satranç sorusu 175 bin TL kaybettirdi!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

İyi bir taraftar mısınız? Ama ne taraftarı; futbol, basketbol veya satranç mı? Belki de Kramnik, Anand, Carlsen veya Aronian favori oyuncunuz. Canlı Para yarışmasında öyle bir soru geliyor ki yarışmacılar iyi futbol taraftarı olsalar da Beşiktaş, Galatasaray ve Fenerbahçe şıklarını gösteren soruda hayal kırıklığına uğruyor ve 175,000 TL’yi kaptırıyorlar.

Canlı Para yarışmasında iki yarışmacı beraber düşünerek soruları cevaplıyor. 1 milyon TL ile başlayan yarışmacılar paralarını istedikleri şıklara dağıtarak koyabiliyor. Yanlış şıktaki paralar ise açılan kapaktan boşluğa gidiveriyor. Yarışmaların bir tanesinde sorulan soru “Hangi spor kulübünde satranç branşı vardır?” idi. Yarışmacılar bu soruya oldukça şaşırdılar ve entelektüel yapısından dolayı  böyle bir branşın Galatasaray’da açılmış olabileceğini söylediler ama oldukça karasızdılar.

Gerçekten de Galatasaray Lisesi’nden pek çok satrançı yetişti. Suat Atalık, Can Arduman, Mert Erdoğdu ve Zeki Sayber bu isimlerden ilk akla gelenler. Eski TSF Başkanları’ndan Jirayr Çakır mezunu olduğu okulda yukarıda sayılan öğrencilerin bir nevi öğretmeni veya yol göstericisiydi.

Bakalım yarışmada neler oluyor!



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Beşiktaş 2005 yılından beri İş Bankası Satranç Ligi’nde mücadele ediyor. 2006 – 2007 -2012 yıllarında da lig şampiyonu olmayı başardı.

besiktas-sampiyon

Ayrıca bu sene yine Türkiye Kadınlar Şampiyonu olan Kübra Öztürk de Beşiktaş’ın oyuncusu.  

kubra-ozturk

Sunucunun da belirttiği gibi aynı zamanda BJK Levent Satranç Okulu’nda tecrübeli antrenör Fikri Cengiz yönetiminde milli takıma aday genç sporcular da yetiştirilmekte.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Video İlginç
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir