Satranç Müzesi ve Satranç Kütüphanesi Açıldı!

Satranç Müzesi ve Satranç Kütüphanesi Açıldı!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Türkiye'nin ilk Satranç Müzesi ve Kütüphanesi, Rıhtım cad. İzzettin sok. 49/1A Kadıköy- İstanbul adresinde 29 Ekim tarihinde açıldı. Sertaç Dalkıran'ın ömrü boyunca biriktirdiği değerli satranç koleksiyonu ve satranç kütüphanesi tüm satranççıların ziyaretine açık. Satrançseverlerin yoğun ilgi gösterdiği açılış görüntüleri ve anlatımlar haberin devamında



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Tarihi bir gün; 29 Ekim

Tarihi bir günde tarihi bir açılış. Satranç Müzesi'nin açılışının 29 Ekim'de olması hoş  bir tesadüf. Açılışa katılan İstanbul Kültür ve Turizm İl Müdürü Doç. Ahmet Bilgili ve Kadıköy Kaymakamı Kasım Esen birer konuşma yaptıktan sonra açılış kurdela kesimiyle gerçekleştirildi.

Açılışta izdiham

Açılışa gelen konuklar salona sığmadı ve büyük izdiham yaşandı! SGM'nin eski üyeleri, İstanbul Ticaret Üniversitesi, Işık Üniversitesi, Şükrü Balcı Polis Meslek Yüksek Okulu satranç kulübü öğrencileri, camiamızın değerli üyeleri yanısıra Gençlik ve Spor İlçe Müdürü Korhan Demirkol, İstanbul Ticaret Odası Müdürü İsmail Toprakseven, Mimar Sinan Üniversitesi Şehircilik Kürsüsü Prof. Turgut Öztaş ve Kadıköyde bulunan çok sayıda Sivil Toplum Örgütleri Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri açılışta hazır bulundular.

Satranç Müzesi'ne ulaşım olduça kolay. Kadıköy iskelesinden ve duraklarından 5 dakikalık bir mesafede. Tam adres şöyle: Rıhtım cad. İzzettin sok. 49/1A Kadıköy- İstanbul

Sertaç Dalkıran'ın mimarı olduğu Satranç Müzesi ve Kütüphanesi tüm satrançseverelere açık. Nezih bir ortamda satranç oynamak ve çalışmak isteyenlerin mekanı olacak Satranç Müzesi ve Kütüphanesi'nde aynı zamanda seminerler düzenlenecek ve her düzeyden oyuncu kaynaşarak birbirlerine birikimlerini aktarma fırsatı bulabilecek. İlköğretim öğrencilerinin de okul gezileri çerçevesinde ziyaret edeceği Satranç Müzesi, bu anlamda çocukların satrancın olağanüstü dünyasıyla tanışma fırsatı bulabilecekleri bir ilk adım mekanı olacak.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir