2. İSD-Tempa Turnuvasından Görüntüler

2. İSD-Tempa Turnuvasından Görüntüler

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

24 Kasım – 1 Aralık tarihlerinde oynanan İSD-Tempa Turnuvasını 6.5 puan ile IM Umut Atakişi kazandı. 6 puan ile ikinci İzak Romi olurken, 5.5 puan ile 3-4 derecelerini IM Mert Erdoğdu ve Ali Polatel paylaştı. Toplam 10 milyar ödüllü İSD-Tempa Turnuva serilerinin sponsorluğunu Gazeryan kardeşlerin sahibi olduğu Tempa Pano yapıyor. Gazeryanlar zamanında gençlerde dereceler elde eden ve bugün de üye oldukları İSD’ye destek vermeye devam eden satrançsever üç kardeş. Turnuvadan görüntüler haberin devamında.

Oyunları izleyin | Oyunları indirin   

IM Umut Atakişi 7 oyunda 6.5 puan alarak 2. İSD-Tempa Turnuvası’nda tek başına birinci oldu. Resimde ödülünü Maksut Gazeryan’ın elinden alırken görülüyor. Sağ tarafta İSD Başkanı Nafiz Özalp görülmekte. Solda oturan ise Nuran Gazeryan. Turnuvanın sponsorluğunu yapan Tempa Pano’nun sahipleri olan Gazeryanlar zamanında gençlerde dereceler almış üç satrançsever kardeş. 1. İSD-Tempa Turnuvasının ödül törenine sadece Maksut Gazeryan katılırken ikinci turnuvaya Nuran ve Maksut Gazeryan kardeşler katıldı. Üçüncü turnuvanın kapanışına üç kardeşin birden katılması bekleniyor.

Eski Gençler Şampiyonu İzak Romi pek çok kuvvetli oyuncunun arasından sıyrılarak 6 puan ile tek başına ikinci olmayı başardı. Maksut Gazeryan’ın eski arkadaşı olan Romi’yi daha bir hararetle tebrik ettiği gözden kaçmadı! 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

3-4 derecelerini IM Mert Erdoğdu ve Ali Polatel aldı. Erdoğdu’nun ödül zarfı boş çıktı diye şikayet ettiği bu sefer görülmedi. (Ödül kazanan dernek üyelerinin aidatlarını peşin almak eski bir dernek adetidir. Erdoğdu IM olunca aidattan da muaf olmuş oldu)

Fikri Cengiz, O­nur Kınsız, Görkem Sivri ve Taylan Yarlıgan 5-8 ödüllerini alırken görülüyor.

Rasim Kaya 2000 altı ödülünü alırken

Turnuvadan görüntüler. Bu vesile ile bazı dernek sakinlerini de tanıtalım istedik. Ortada ayakta maçı izleyen kabadayı kılıklı kişi Tarkan Yazar. Her an kavga çıkartacakmış gibi durmasına bakmayın, aslında kendisi nazik bir insandır. Yazar özellikle iddiayı çok sever, at yarışı olmadan yapamaz. Resim çekildikten sonra yüzde yüz dediği  birkaç tek atı vermeyi ihmal etmedi. Sonradan ne oynama, ne de kontrol etme zahmetine katlanmadık tabii.

Ateş Ülker güçlü rakibi Armen Grigoriev karşısında hem konum hem de fiziksel olarak kapanmış vaziyette. Rakip yumruk atmaktan yorulunca sıra kendisine gelecek. Bu oyunu Ülker kazanmayı başardı (anlattığımız şekilde). 

Zeitnotlarıyla tanınan Eski Türkiye Şampiyonu Erdoğan,  30 saniye arttırmalı tempoda arzu ettiği ateşli zaman sıkışmalarına giremediğine üzülüyor olabilir. Erdoğan turnuvada aradığını bulamadı ama garip bir biçimde taraftarları şansı kalmadığı halde Satranç Okulu anketinde o­na oy vermeye devam ettiler.

Satranç Okulu’nun habercilerinden Oğul Köseoğlu artık İstanbul’da

Turnuvanın nadir bayan sporcularından Serra Koçkan büyük salondan çıkmama mücadelesi yapıyor. Haksız da değil çünkü turnuvanın son 3-4 masası epey gürültülü koridor yanı odada oynanmaktaydı.

Satranca ilgili olup da kendini iş yaşamına adayanların kısa sürede başarıya ulaşması hiç şaşırtıcı değildir. Buna en tipik örnek Orkun Dizdar. Bir sürelerdir ortalarda görünmeyen Dizdar’ın kısa süre önce Office1 Superstore’un Genel Müdürü olduğunu internetten öğrenmiştik. Orkun elindeki ofis malzemesi ile hamle yapmaya hazırlanırken görülüyor.

Solda pek çok filmde ve reklamda yer alan Zaven Çiğdemoğlu görülmekte. Sinan Çetin’in arkadaşı olan Çiğdemoğlu’nun hayatı da film gibi. Bu vesile ile Zaven’in de için de bulunduğu efsanevi bir dernek hikayesini anlatmadan geçemeyeceğiz.

Türk Rashomon’u

Kahramanlar: Adnan Şendur, Cem Karadağ, Zaven Çiğdemoğlu
Yer: İstiklal Caddesi, İstanbul
Tarih : 15-20 sene öncesi

Adnan Şendur anlatıyor: Bir gün İstiklal caddesinde yürüyordum. Bir baktım karşıdan Zaven geliyor. Hemen selamlaştık. Zaven iyi arkadaşımdır. O sırada adadaki yazlığına gidiyormuş, beni de davet etti. Tamam dedik ve yola koyulduk. Ne var ki bir de kimi görelim. İlerden Cem Karadağ bize doğru geliyor. Ben Zaven’e “Hemen kaçalım, aman bize yapışmasın. Şimdi o da bizle gelmek ister” dedim. Ne var ki Cem Karadağ bizi yakaladı, başladı sorgulamaya. Git diyoruz, gitmiyor. Tutturdu ben de sizle geleceğim diye. En sonunda kafam bozuldu. Patlattım bir tane. Yere düştü yerde tekmeleyemeye başladım. O sırada polisler geldi. Polislere şikayet ettim. Asker olduğum için bana dokunmadılar. Sonra Zaven ile olay yerinden ayrıldık.

Cem Karadağ anlatıyor: Bir gün İstiklal caddesinde yürüyordum. Bir baktım karşıdan Zaven geliyor. Hemen selamlaştık. Zaven iyi arkadaşımdır. O sırada adadaki yazlığına gidiyormuş, beni de davet etti. Tamam dedik ve yola koyulduk. Ne var ki bir de kimi görelim. İlerden Adnan Şendur bize doğru geliyor. Ben Zaven’e “Hemen kaçalım, aman bize yapışmasın. Şimdi o da bizle gelmek ister” dedim. Ne var ki Adnan Şendur bizi yakaladı, başladı sorgulamaya. Git diyoruz, gitmiyor. Tutturdu ben de sizle geleceğim diye. Tartışma kızışınca bana hain bir şekilde yumruk salladı. Üstün reflekslerim sayesinde bu darbeyi savuşturdu. Lakin dengemi kaybedince de yere düşmüş oldum. Yere düşmemi fırsat bilen Şendur beni tekmelemeye çalıştı. Eh ama ben de boş değilim. Yerden attığım ölümcül tekmeler o­nun epey canını yaktı.  O sırada polisler geldi. Beni yerde gören polisler Adnan Şendur’u alıp götürdüler. Sonra Zaven ile olay yerinden ayrıldık.

Zaven Çiğdemoğlu anlatıyor: Bir gün İstiklal caddesinde yürüyordum. Karşıda bir gürültü patırtı fark ettim. Yaklaşınca bir de ne göreyim; bizim Adnan ile Cem birbirine girmiş. Müdahele etmeye fırsat kalmadan polis aldı götürdü bunları.

Bir diğer anlatım: Adnan Şendur ile Cem Karadağ bir şekilde birbirlerine girmiştir. Polis gelince olay yerinde olan Zaven Çiğdemoğlu da başı belaya girmesin diye ikisini de tanımamazlıktan gelir. 🙂

Not: Adnan Şendur ile Cem Karadağ iyi dostturlar ve hala fırsat olunca görüşmekteler. Şendur’un 6 yaşında Kadir Can diye bir oğlu var ve Adnan Şendur kesinlikle kendisine satranç öğretmiyor. Şendur’un hayali oğlunun iyi bir futbolcu olması. Cem Karadağ satranç ile ilgilenmiyor ve işleri gayet yolunda. Herhalde bir yerlere genel müdür falan olmuştur. Zaven Çiğdemoğlu bu olaydan sonra film dünyasına geçti. Sinan Çetin’in çektiği “Bay E”, “Propaganda” gibi pek çok filmde rol aldı. Kendisine yukarıdaki olay sorulduğunda çok net hatırlamadığını söyleyip, olabilir diye geçiştirdi.

Ve bir turnuva daha sona erdi. Ödül töreni sonrası toplu halde. Çok yaşa İSD! Çok yaşasın sponsorlar! 🙂 3. İSD-Tempa Turnuvası’nda görüşmek üzere.

Not: Satranç Okulu’nun Tempa Pano’dan avantası yoktur. Maksat bol bol turnuva olsun. Biz de bunları sizlere duyuralım 🙂

İlgili Eski Haberler

İSD-Tempa 1 turnuvasından görüntüler

İSD-Tempa 1 turnuvasında heyecanlı son


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
İSD
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir