10.000 dolar ödüllü Adalar Satranç Festivali !

10.000 dolar ödüllü Adalar Satranç Festivali !

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

16-24 Temmuz tarihleri arasında İstanbul, Adalar toplam 10.000 dolar ödüllü Adalar Satranç Festivaline evsahipliği yapıyor. 4 değişik kategoride (Açık turnuva, 14 yaş ve altı, 18 yaş ve altı ve yıldırım turnuvası) yapılacak festivalde satrançseverler  satranca doyacaklar. Festival İstanbul, Adalar Kaymakamlığı, Adalar Belediye Başkanlığı, Adalar  Sivil Toplum Örgütleri, Türkiye Satranç Federasyonu  ve Satranç Geliştirme Merkezinin katkılarıyla organize ediliyor.  Turnuvaya kayıtlar Satranç Okulu'ndan da yapılabilecek. Turnuvadaki güzellik ödülleri ise siz okurlarımızın oylarıyla belirlenecek.
Kayıt için tıklayınız
Turnuvaya kayıt yaptıranlar
Tüzük için tıklayınız
Vapur, Deniz Otobüsü ve motor sefer tarifeleri için tıklayınız
Festival ile ilgili  sorularınız için tıklayınız
Konaklama Bilgileri

Adalar Hakkında

İstanbul çevresindeki Marmara adalarına eskiden Prens Adaları denirdi. İmparator 2. Justinianus Kuropalatis MS. 569’da adada bir saray ve manastır yaptırdığı için bu adla anılmış. Daha sonra prenslerin sürgün yeri olmuş. Adaların bir diğer adı da Papadonissia, yani Papaz Adaları idi. Manastırların çokluğu ve keşişlerin inzivaya çekilmek üzere adalara gitmelerinden geliyor bu ad da.

Kartal ile Maltepe karşılarında sıralanan ve İstanbul’a uzaklıkları 2.3 km (Büyükada) ile 15.5 km (Yassıada) arasında değişen adaların tarih boyunca değişik biçimlerde de olsa hep bir sürgün yeri olması garip gelebilir insana. Ama dönemin ulaşım koşulları düşünüldüğünde bu anlaşılır bir şey olmalı. Buharlı vapurlar icadolup da 1846’da Adalara çalışmaya başlayıncaya kadar Adalar "denizaşırı" idi.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Anadolu’ya paralel sıralanan Kınalı, Burgaz, Kaşıkadası, Heybeli, Büyükada ve Sedefadası’ndan başka arka tarafta Tavşanadası, Yassıada ile Sivriada olmak üzere dokuz ada vardır. Bu güzel adaların prenslerin, tahttan indirilen imparatorların sürgün ve bazen de ölüm yeri olması talihsizliği Türklerin İstanbul’u almasıyla son bulmuştur. İdare-i Mahsusa vapurlarının Kadıköy-Adalar seferleri başladıktan sonra Adalar kalabalıklaşmaya, İstanbul’un sayfiyelerinden biri olmaya başladılar. Gene de günümüze kadar gelen bir özelliği var Adaların. Kınalı’yı Ermeniler, Burgaz’ı Rumlar, Büyükada’yı Yahudiler seçtiler daha çok. Heybeli’de ise Türkler çoğunluktaydılar. Çoğunluk meselesi bugün için biraz bulanıklaşsa da bu özellik esas olarak devam ediyor.

Büyükada adalardan oluşan ilçenin merkezidir. Kaymakamlık, belediye, ilçenin devlet daireleri ilçe merkezi olan Büyükada’dadır. Diğer adalar ise muhtarlıktır.


İstanbul Adalar Haritası


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir