Tur 6: Carlsen ve Aronian Koptu!

Tur 6: Carlsen ve Aronian Koptu!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Adaylar Turnuvası’nda Carlsen ve Aronian rakiplerinden şimdiden koptu. 6 oyunda 3 galibiyet ve 3 berabere ile bu ikili 4.5 puan ile lider durumda. En yakın rakipleri ise sadece 3 puana sahip. Altıncı turda Carlsen İspanyol Açılışı’nda siyah taşlarla rakibi Svidler’i yendi. Öyle gözüküyor ki Carlsen herhangi bir konumda bile kazanç elde edebiliyor. Aronian ise uzun bir mücaleden sonra Azeri rakibi Radjabov’u devirdi.

 

Adaylar Turnuvası Tur 6

Londra’da çift tur döner olarak oynanan turnuvanın galibi Kasım ayında Dünya Şampiyonu Anand ile oynayacak. Bu turnuvanın ilginç bir özelliği de zaman artırmalı oynanmaması. Bu sebeple özellikle zaman sıkışmaları oldukça heyecan verici geçmekte.

svidler-carlsen



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Carlsen, İspanyolu beyazla oynuyor kazanıyor. Siyahla oynuyor yine kazanıyor! Mesela açılış değil oyunculuk. Carlsen siyahla …d5 sürüşünden sonra girişimi elde etti. d3 piyonuna yaptığı baskı sonucunda aletleri daha aktif oldu ve en sonunda yarattığı baskı ile alet düşürerek oyunu kazandı.

radjabov-aronian

Ermeni Büyükusta Levon Aronian turnuvada liderliğini Carlsen ile beraber sürdürmekte. Son turda Radjabov’a hata yaptırarak kazanmayı başardı. Carlsen’in beklediği gibi Aronian turnuvayı +6 ile bitirebilir çünkü henüz ilk yarı tamamlanmadan +3 elde etmeyi başardı.

 

kramnik-sikayetci

Kasparov’u bir maçta yenebilen tek oyuncu olan Kramnik 6 berabere ile %50 performans gösteriyor. Kramnik kazanmak için çok çaba göstermesine rağmen henüz galibiyete ulaşamadı. Carlsen’e mi taş atıyor bilinmez ama Ivanchuk ile berabere kaldıktan sonra yaptığı yorum ilginç “Kimse bana alet bırakmıyor!” Oyunda Kramnik ilginç bir kalite fedası yaptı. 40 hamlenin dolmasına 10 hamle vardı ve Ivanchuk bu 10 hamleyi sadece 1 dakiakda tamamlamak zorundaydı. Zorlayıcı bir yol bulamamış olsa gerek Kramnik konum tekrarı ile berabereye razı olur.

 

grishchuk-gelfand

Grishchuk ile Gelfand yenişemedi.

tablo06


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir