Tur 12: Bay %3 Lider!

Tur 12: Bay %3 Lider!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Aronian’ı yenen Kramnik 8 puan ile tek başına lider. Carlsen ise dramatik bir gün yaşadı. Turnuvanın dibindeki Ivanchuk’a kaybederek 7.5 puanda kaldı. 10. tur sonunda istatistikçiler Kramnik’e sadece %3 şans veriyorlardı. Oysa şimdi tek başına lider! Kramnik son iki turda Ivanchuk ve Radjabov ile oynayacak. Carlsen ise Svidler ve Radjabov ile oynuyor.

Adaylar Turnuvası Tur 12

Turnuvanın belki de en dramatik turu yaşandı. Çoğunluk Carlsen’i favori görürken Kramnik mücadeleyi bırakmadı ve turnuvanın ikinci yarısında inanılmaz bir performans ile birinci sıraya yerleşti. Turnuvada kötü giden Ivanchuk rakibi Carlsen’i pek tecrübe sahibi olmadığı konuma soktu. Fransız Savunması’na benzer bir yapının oluştuğu Sicilya Taimanov varyantı Ivanchuk’a yaradı. Yıllar evvel de Kasparov’u Fransız’da yenen Ivanchuk turnuvadaki dengeleri alt üst etti.

kramnik-12

Rus Şampiyon Vladimir Kramnik mücadeleyi bırakmadı ve lider olmayı başardı. Daha önce Kasparov’u yenen Kramnik, Anand ile yaptığı Dünya Şampiyonluğı maçını kaybetmişti. Ayrıca Topalov ile  yaptığı maçı da kazanan KramnikToplaov tarafından yardım almakla suçlanmıştı. Suçlamaları reddeden Kramnik tepkisini bir oyunu hükmen kaybederek göstermişti.

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

carlsen-12

Ivanchuk’a beklenmedik biçimde kaybeden Carlsen basın toplantısında “Oyunum ilk hamleden itibaren utandırıcıydı” diye üzüntüsünü dile getirdi. Pek çok yerde berabere imkanı olan Carlsen oyunu aşırı zorlayarak kaybetti.

 

Basın toplantısında Carlsen ilk olarak konuştu. Oyununu eleştiren Carlsen ayrıldıktan sonra Ivanchuk keyifli biçimde rusça olarak oyunla ilgili düşüncelerini dile getirdi.

 

12 Tur Sonunda Sıralama

table12


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir