Tur 1: Morozevich ve Caruana kazandı

Tur 1: Morozevich ve Caruana kazandı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

İsviçre’de oynanan Grand Prix’nin ilk turunda Morozevich eski dünya şampiyonu Kasimdzhanov’u, Caruana da Azeri Büyükusta Radjabov’u yendi. Morozevich 1.g3 ile başladı ve açılış teorisinden sakınarak baskılı bir oyun elde etti. Radjabov Schliemann varyantında kötü bir oyunsonuna geçince bunu değerlendirmek Caruana’ya kaldı.

 

 

 

 

Fabiano oyun başlarken



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

caruana

 

 

morozevich

 

Rus Büyükusta Alexander Morozevich 1.g3 ile başlayarak konumsal bir oyun seçti. Oyunortasında taşlarını daha iyi organize eden Morozevich yavaş yavaş oyunu kazandı. Gelfand’ın birinci olduğu eleme turnuvasında  Morozevich şaşırtıcı bir davranışta bulunmuştu. Grischuk’u beyaz taşlarla yenmek tek şansı iken ilk 10 hamlede berabere teklif ederek elenmeye razı olmuştu! Neden böyle davrandığı bilinmiyor…

 

 

Amerikalı Büyükusta Nakamura da turnuvanın ilginç karakterlerinden. Kasparov ile Carlsen’in yaptığı gibi çalışma yapan Nakamura sonradan Kasparov’u “Sadece açılışları iyi” benzeri yorumlarla küçümsemişti. Nakamura rakibi Karjakin’i oyunsonunda epey zorladı ama oyun berabere bitti.

 

 

Turnuvanın diğer oyunları da berabere bitti. Bakalım bu turnuvada Adaylar Turnuvası’nda olduğu gibi heyecan yaşanacak mı?

 

 

 

Bağlantılar


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir