Satrancın Kraliçesi Kim Olacak?

Satrancın Kraliçesi Kim Olacak?

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Dünya satrancının kraliçe adayı yakında bellli oluyor. Khanty-Mansiysk, Sibirya’da eleme usulü oynanan Dünya Bayanlar Satranç Kupası’nda finalistler eski dünya şampiyonu 33 yaşındaki GM Stefanova ile Ukraynalı IM Ushenina. Finalde 4 oyun oynanacak ve galip gelen 2011-2012 FIDE Grandprix Şampiyonu Hou Yifan ile şampiyonluk için oynayacak.

Resmi Site    PGN Oyunlar

 

Soğuk Sibirya’da ısıtan oyunlar!

Kadın satrancının erkek satrancından çok daha mücadeleli geçtiği bilinen birşey. Gerçekten de normalde daha saldırgan olması beklenen erkekler masa başında beraberliğe daha yatkınken kadın satranççılar konumları olabildiğince zorlayarak ya hep ya hiç demeyi seviyorlar. Bu kupa da bu açıdan farklı değildi ve seyredenler mücadelelerden oldukça zevk aldı.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

ushenina

Ukraynalı 27 yaşındaki IM Ushenina rakibi GM Stephanova’ya göre daha az tecrübeli. Bu tür az oyunlu eleme maçlarında sağlam sinirlere sahip olmak önemli. Bakalım Ushenina bunu becerebilecek mi?

stefanova

Bulgar GM Stefanova 2004-2006 Dünya Kadınlar Satranç Şampiyonu. Bakalım bu sene bu unvanı tekrar kazanabilecek mi?

 

ju-harika

Ushenina’ya kaybeden Çinli Wenjun ve Stefanova’ya kaybeden Hindistanlı oyuncu Harika Dronovalli ödülleriyle yarışmaya veda ediyorlar.

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Dünya Şampiyonluğu
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir