Oyun 1 Carlsen – Anand: Beraberlik

Oyun 1 Carlsen – Anand: Beraberlik

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Sochi, Rusya’da düzenlenen Dünya Şampiyonluğunun ilk oyunu beraberlikle sonuçlandı. 12 oyun üzerinden yapılacak maçta beyaz olan Anand 1.d4 hamlesini tercih etti. Carlsen’in Grünfeld tercihine 5.Fd2 hamlesini oynayan Anand uzun rok atarak keskin konum oluşturdu. Carlsen Anand’ın hamlesine uzunca süre düşünerek 13…c6 yanıtını verdi. Anand’ın tehlikeliymiş gibi gözüken atağı sönmeye başlayınca daha iyi piyon yapısına sahip olan Carlsen baskı yaratmaya başladı. Belli bir noktada artık Anand  beraberlik için oynuyordu. Tehlikeyi sezen Anand dikkatli bir savunma ile berabereye ulaştı.

 

Dünya Şampiyonluğu maçını Türkiye Saati ile 14:00’da izleyebilirsiniz. Canlı Yayın: Chess24 

Anand’ın ana silahi 1.e4’tür. İl karşılaşmalarında 1.e4 ile istediği sonucu alamayan Anand bu sefer 1.d4 ile başladı. İnsiyatifli konumları seven Anand arzu ettiği konuma ulaşmış gibiydi. Carlsen’in 13…c6 hamlesi çok önemliydi aksi halde zor duruma düşebilirdi. Anand’ın bu hamleye uzunca süre düşünmesi Anand’ın hazırlığının bu hamleyle bittiği şüphesini yarattı.

anand-carlsen-buyuk-1

 

Basın toplantusunda Carlsen berabereden memnun gibiydi: “Belli bir noktada iyimser olmaya başlamıştım ama kazanç görmedim. Sanırım bu iyi bir başlangıç oldu.

carlsen-anan-basin

Basın toplantısında Anand hem zor durumu kurtarmanın rahatlamasını hem de problemler yaşamanın rahatsızlığını hissediyordu. “Bugünlerde beyazla açılışta üstünlük elde etmek kolay değil. Başta biraz bocaladım ama sonra işler yoluna girdi. Piyon a4’e girince bir an başımın dertte olduğunu düşündüm.”

Dünya Şampiyonluğu maçını Türkiye Saati ile 14:00’da izleyebilirsiniz. Canlı Yayın: Chess24

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir