Mutlu Son Mu ?

Mutlu Son Mu ?

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Rusya’nın özerk Kalmikya Cumhuriyeti’nde oynanan dünya şampiyonluğu maçının 1 ekim pazar günü oynanması beklenen oyunu, teknik aksaklıklar yüzünden bir kez daha ertelenmişti. Yoğun görüşmelerden sonra maçın, 2 ekim pazartesi günü oynanacak 6. oyunla ve 3-2 Kramnik lehine skorla devam etmesine karar verildi. Dinlenme odasındaki tuvalet üzerinde daha önce anlaşıldığı gibi maçın sonuna kadar oyunculara açık olacak. Seçilen ama isimleri basına duyurulmayan itiraz kurulu üyelerinin Elista’ya geldiği bildirildi.

Basın toplantısına kendisini iyi hissetmediği için gelmeyen Kramnik olmadan, sadece Topalov ile çıkan Ilyumzhinov, “Kramnik bu kararı kabul etti mi ve maça devam edecek mi?“ şeklinde gelen soruya şu cevabı verdi: “Her ikisi de muhteşem olan bu oyunculara konuşurken, mücadeleye devam etme hırslarını gördüm ve aynı zamanda onlara bütün dünyadan gelen destek ve maçın devam etmesi umutlarını ifade eden telegrafları ilettim. Bence Kramnik ve Topalov egolarını bir tarafa koyup, kimin daha güçlü, ve kimin nihayi dünya satranç şampiyonu ünvanını taşımaya layık olduğunu göstermek için masaya oturmalı.”

Son kararı duyuran Kramnik’in resmi sitesi(www.kramnik.com) 5. oyunun sonucunu vermezken, maçın geleceğinin ileriki saatlerde ortaya çıkacağını ifade ediyor.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir