Kasparov’un en zor maçı: Saldırgan – Kasparov, Moskova 2005

Kasparov’un en zor maçı: Saldırgan – Kasparov, Moskova 2005

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Bir hafta önce Kasparov’un politik bir görüşme esnasında saldırıya uğradığını öğrenmiştik. Kasparov’a hayranıymış gibi yaklaşan bir genç adam “Bir satranççı olarak seni severdim ama politik anlayışını yanlış buluyorum” diyerek Kasparov’a  sert bir darbe vurmuştu. Rus haber ajansı Federal Post’un yayınladığı saldırı fotoğrafları haberin devamında

Kasparov darbeyi almadan belki de saliseler öncesi. Kasparov tamamıyla boş bulunmuş durumda. Büyük olasılıkla elindeki nesneye bakıyor. Gerçekten talihsiz bir an çünkü en ufak şekilde darbeden kaçma fırsatı bulamıyor.

Darbeyi aldıktan sonra Kasparov hemen irkiliyor. Şaşkınlık ve acı bir arada olsa gerek. Satranç tahtasının açılır kapanır cinste olması ve içinde taşları barındırması darbenin şiddetini artırıyor.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Fiziksel açıdan epey dinç olan Kasparov hemen mücadeleye girişiyor. Böyle bir mücadelenin olması saldırganın ikinci darbe için de niyetlendiğinin göstergesi. Kasparov’un ikinci darbeyi beklemeye hiç niyeti yok.

Bu da bir başka açıdan çekilmiş fotoğraf. Kasparov’a göre bu şekilde ayrıntılı görüntülerin alınabilmesi saldırının planlı olduğunun göstergesi.

Saldırgan apar topar uzaklaştırılıyor.

Kasparov saldırıyla ilgili şunları söyledi: “Rusya liberal basını bunun planlı bir saldırı olduğu konusunda hemfikir. Saldırının yıllarca temsil ettiğim ülkede gerçekleşmesi çok aşağılayıcı. Ülke ne hale gelmiş anlayın artık. Saldırganın ciddi bir şekilde sorgulanacağı konusunda çok şüpheliyim.

Kasparov şu suçlayıcı ifadeyi  eklemeden de geçemiyor: ” Kremlin şimdiden benimle bu kadar ilgilenmeye başlamışsa, demektir ki epey başarılıyım”


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Kasparov İlginç
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir