Kasimdzhanov Uzatmaları 1.5-0.5 Kazandı

Kasimdzhanov Uzatmaları 1.5-0.5 Kazandı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

25 dakika 15 saniye arttırmalı 2 maçın ilkini kazanan Kasimdzhanov ilk oyunu siyahla kazandıktan sonra ikinci oyunu da berabere yaparak Trablus’taki turnuvayı birinci bitirdi. Önümüzdeki aylarda Kasparov ile Kasimdzhanov Dünya Şampiyonluğu ünvan maçını yapacak.

FIDE Şampiyonası’nda final maçını 24 yaşındaki 2632 ratingli Özbek oyuncu Kasimdzhanov ile 32 yaşındaki 2731 ratingli İngiliz oyuncu Adams oynadı. Final maçı zaman kontrolü 90 dakika 40 hamle ve devamında eklenen 15’er dakika şeklinde idi. 6 oyunluk maçta eşitliğin bozulmaması halinde hızlı satranç maçlarına geçiliyor. Şampiyonanın birincilik ödülü 100 bin dolar ve Kasparov ile maç yapma ayrıcalığı.

Dünya Şampiyonasına üst seviyedeki pek çok oyuncu katılmayı reddetti. Bunun da en önemli sebebi İsrailli oyuncuların Kaddafi’nin itirazı üzerine turnuvaya katılamamaları. Daha önce İsrailli oyuncular Malta’da şampiyonaya iştirak edeceklerdi. Ne var ki Kaddafi’nin oğlunun “Siyonist düşmanlar turnuvaya davet edilmeyecektir” açıklaması üzerine bu kapı da kapatılmış oldu.

Oyunları izleyin | Oyunları indirin (Pgn Formatında)  

Yarışma Sayfası: wwcclibya2004.fide.com


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir