“FIDE’nin kararı derin hayal kırıklığı yarattı”

“FIDE’nin kararı derin hayal kırıklığı yarattı”

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Bakü’deki FIDE toplantısının ilk gününde Anand – Carlsen maçının yapılacağı yer Anand’ın memleketi olan Madras, Hindistan olarak belirlendi. Maç yerinin tarafsız bir yer olmaması ve seçim yapılırken diğer olası adaylara fırsat verilemesi ciddi tepkilere yol açtı. Magnus Carlsen menajeri aracılığyla “Derin hayal kırıklığıve şaşkınlık içerisindeyim. Maça takımımla hazırlanmaya başlıyoruz” diye mesaj verdi.

İşte Magnus Carlsen’in resmi açıklaması

“Dünya Şampiyonluğu’na oynamak üzere Londra Adaylar Turnuvası’ndan kalifiye olduktan sonra oldukça motive olmuştum ve Dünya Şampiyonu Anand ile maçımı bekliyordum.

FIDE’nin 2013 yılında olacak maçı,  Dünya Şampiyonluğu yönergelerine uygun olmayacak şekilde diğer tekliflere kapalı olarak ve tarafsız olmayan bir yerde yapmaya karar vermeleri beni derin hayal kırıklığına ve şaşkınlığa sevketti. Paris’ten gelen teklif açıkça gösterdi ki başka seçenekler de var.

Bu şekilde şeffaf olmayan, tahmin edilemeyen ve adaletten uzak bir yaklaşım satranç gibi bir spor ve satranç oyuncuları için büyük talihsizlik.

Takımım ve ben maç için hazırlıklara başlayacağız. Şu anda en önemli şey Hindistan Satranç Federasyonu ve FIDE ile maç öncesi ve maç boyunca oluşacak koşullar hakkında anlaşmaya varmamız. Umarım bu süreç hızlı sıkıntısız geçirilir.

Son olarak Bakü’den gelen haberlerin yarın Norveç’te başlayacak olan üst düzey turnuvadan duyacağım heyecan ve keyfi benden alamayacağı.”

Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir