Dördüncü Oyunda Heyecan

Dördüncü Oyunda Heyecan

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Anand – Carlsen maçının  dördüncü oyunu da beraberlikle sonuçlandı. Siyahla oynayan Carlsen Berlin Savunması ile oyunsonuna girdi. Oyunun belli bir aşamasında Anand rakibine …Fxa2 ile piyon kazanma fırsatı verince Carlsen fazla düşünmeden teklifi kabul etti. Bu tür piyonlar filin b3 sonrasında sıkışma ihtimaline karşı zehirli olarak kabul edilir ama Carlsen biraz pasif kalma pahasına piyonu alabildi. Anand pratikte zor olan ama bilgisayar değerlendirmelerinin Carlsen’i üstün gösterdiği konumu savunarak berabereyi elde etti.

Her ne kadar dördüncü oyun berabere bitse de seyirciler istedikleri heyecanı yaşadı. Oyun boyunca Carlsen siyah olmasına rağmen kazanca yakın olan taraftı ama soğukkanlı Anand bearebere yapmayı başardı. Oyunun en kritik anlarından birisi Anand’ın piyon alttayken bir piyon daha feda ederek aktifliğini artırmasıydı. Kasparov’un da tek yol olarak gördüğü fikir beraberliği sağladı.

Üçüncü oyundan sonra Kasparov’un yorumu ilginçti: “Genç olan oyuncu sakin konumlar yaratmak isterken, yaşlı olan karışıklıklara girmek istiyor. Az rastlanır bir şey.”

Anand – Carlsen maçı hakkında Türkçe klaynaklar:



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

Özgür Satranç ve  Satranç Yazıları

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir