Carlsen’den Mükemmel Teknik

Carlsen’den Mükemmel Teknik

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Grenke Turnuvasının ikinci turunda Magnus Carlsen üst düzeyde az rastlanan Fil Açılışı ile başladı. Büyük olasılıkla bu düzeyde en son oynanan Fil Açılışı yine Carlsen tarafından Caruana’ya karşı oynanmıştı. Her ne kadar o oyunu kaybetmiş olsa da Carlsen temelde açılışa değil ama oyun gücüne güvenen yapısı ile yine Fil açılışını tercih etti. Bu açılışı merak edenler için neyse ki güzel bir kaynak var!

Ve ayrıca ders olarak da 10 Dakikada Fil Açılışı incelenebilir.

Oyunları analiz eden Peter Leko’yu tanımıyorsanız tek sebep 2004 yılında Dünya Şampiyonluğu Maçında Kramnik ile 7-7 berabere kalarak şampiyon olamamasıdır. O son oyunu kaybetmese şimdi onu muhakkak tanır olurdunuz. Ah işte hayat. Aynen bir hamle yüzünden şampiyonluğu Botvinnik’e kaybeden Bronstein’ın öğrencilerine dediği gibi “O hamleyi yapsaydım eski bir Dünya Şampiyonu olarak beni çok daha iyi dinlerdiniz!

Yukarıdaki fotoğrafta Leko, Carlsen’in 2-3 dakikada bulduğu 29.Kd1 hamlesini takdir etmekte. Carlsen ise övgülerden mest olmuş durumda. Sadece erkeklerle mücadele etmeye karar veren Hou Yifan ise Polgar’ın yolunda ama aynı zamanda öğretmenin yanında gibi duran saygılı bir öğrenci mahcubiyetinde.

Basın Toplantısı


 

Vachier Lagrave da ilginç bir oyunla Anand’ı yenmeyi başardı.

Tüm oyunlar

 

Grenke 2018 2 Tur Sonunda Sıralama

 

 

 

Anahtar Kelimeler
Carlsen Oyunsonu
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir