Carlsen Madras Kaplanı’nın İnine Girdi

Carlsen Madras Kaplanı’nın İnine Girdi

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Şampiyonluk Maçı’nın başlamasına 2 gün kala Carlsen maçın yapılacağı Hyatt Regency oteline kalabalık basın görevlileri önünde giriş yaptı. Polis eşliğinde otele ailesi ile giriş yapan Carlsen’in sahilde kiraladıkları bir evi de bulunmakta. Boş günlerini Carlsen’in bu evde geçireceği tahmin ediliyor. Anand otele Carlsen’den 2 gün önce giriş yaptı ama basının karşısına çıkmamayı tercih ediyor. Günlük kıyafetlerle otele gelen Carlsen önceki gününü sahilde voleybol, tenis ve badminton oynayarak geçirmişti.

Basın yaklaşık 1.5 saat Carlsen’i bekledi.

carlsen-basin-bekliyor

Nihayet Carlsen polis eşliğinde geliyor!

carlsen-ilerliyor

Ve Odasına çıkıyor. Basının görevi şimdilik bitti.

carlsen-odasina-cikiyor

Carlsen’in ailesi.

carlsen-anne-baba-kardesleri

Aile kalabalık. Baba Henrik, anne Sigrun ve kızkardeşler Ingrid ve Signe. Diğer kardeş Elle ise sonra gelecekmiş. Türkiye standartlarında bile geniş bir aile!

Bu durumu Carlsen’in kaplan inine girmesi gibi görebiliriz. Madras Kaplanı lakabına sahip Anand adeta ininde Carlsen’i beklemekte ve pek sesi çıkmamakta. Pek çok satrançsevere göre Kaplan yaşlanmış durumda ama yaptığı avlar hala hafızalarda.

Anand, evi her ne kadar otelden sadece 15 dakika uzakta olsa da Hyatt’ta kalacak. Hindistan’ın nüfusu dikkate alınırsa şu anda çok geniş bir hayran kitlesine sahip. Bununla beraber evsahibi olmak çok avantajlı mı belli değil. Daha önce Anand, Bulgar Topalov’u Bulgaristan’da  yenmişti. Anand şimdi tam tersi durumda mücadele etmek zorunda.

Anand ile ilgili ilginç bir hikaye şöyle. 70’li yıllarda Anand ailesi Filipinler’de yaşamaktadır. Ülkenin ünlü GM’si Eugennio Torre ise her gün yayınlanan bir satranç programının sunucusudur. Her gün yayınlanan ödüllü oyunsonu sorularını Anand çözer ve her gün ödülü kazanmaktadır. En sonunda organizatörler sana istediğin kadar kitabı verelim ama artık yarışmaya katılma ve diğerlerine de şans ver derler!

Carlsen ekibinin böcek avı

Şampiyonluk maçından kısa bir süre önce Carlsen’in ikinci kez G-star modeli olacağı açıklandı.  Maç bittipinde yani 30 Kasım’da Carlsen 23 yaşına girecek. Ve eğer hastalıktan dolayı maç uzamaz ve 6-6 ile uzatmalara gidilirse eşitlik bozma maçları tam da Carlsen’in doğum gününde olacak.

Anand otelin 10’uncu katında kalırken Carlsen ekibi 6’ıncı katta. Salı günü Carlsen ekibi tüm katı olası casusluk cihazları için araştırdı.  Anand’ın yanlış bir hareket yapmayacağını ve bu böcek araştırmasının amacının gazetecilerin olası çabalarına karşı olduğuna dair açıklamalar yapıldı.

Maçı canlı olarak http://chennai2013.fide.com/ adresinden takip edebilirsiniz.

Türkçe kaynak olarak Özgür Akman’ın Yazıları‘nı takip edebilirsiniz.

Carlsen Hakkında Belgesel (İngilizce)

 

Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir