Bir Gecede 40 Yıldırım Oyunu

Bir Gecede 40 Yıldırım Oyunu

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

2010 yılındaki Moskova Yıldırım Şampiyonası bittikten sonra satranç medyasına odaklanan Macauley Peterson, Carlsen’e yanaşır ve “Bu akşam için programın var mı?” diye sorar. “Belki de benim için Nakamura’ya 100 oyunluk bir yıldırım maçı teklif edersin” der Carlsen. Peterson bunu şaka olduğunu düşünür ama değildir. Nakamura ve Carlsen 100 oyun olmasa da 40 oyun oynamakta anlaşırlar. Haberin devamında bu maçtan görüntüler ve detaylı hikayesi var.

 

Ünlü online satranç sitesi ICC’de GM Hikaru Nakamura Smallville adıyla Amerikalı satrançseverler için bir efsane. Nakamura zaten satranç elitinin içerisinde ama yıldırım becerileri de oldukça üst düzey ve bunu ICC’de sergilemekten de zevk alıyor. Tabii ki hep arzulanan da Nakamura – Carlsen kapışması. Belli ki Carlsen de Nakamura’yı yıldırımda gözüne kestirmiş ve 100 oyunluk bir maç teklif ediyor. Gece saat 11:00’da 100 oyunluk bir maç ise  sabah uçağa yetişileceği düşünülürse imkansız gibi.

carlsen-nakamura

Bu maç için uygun oda, saat ve takım bulunuyor. Carlsen’in 30 oyun teklifine Nakamura 40 cevabını veriyor. Sabah 4:30’da maç bitiyor. Maçın sonucunu bilmiyoruz ama sonlara doğru oyundan bir kesiti izleyebilirsiniz. Toplam karşılaşmanın 6 saat sürdüğünü de belirtelim.

Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir