Tata Tur 6: Carlsen 2923 performans ile lider

Tata Tur 6: Carlsen 2923 performans ile lider

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Tata Turnuvası’nın altıncı turda Magnus Carlsen rakibi Sokolov’u yendi ve yarım puan ile liderliğe oturdu. Kazandığı 5 puan ile anlık ratingi 2866! Levon Aronian, Macar Leko’yu 59 hamlede yenerken Van Wely de 41 hamlede Wang Hao’yu yendi. Çinli bayan oyuncu Hou Yifan ise Anish Giri’yi 85 hamlede yendi.

Tata Çelik Turnuvası 17-29 Ocak tarihleri arasında Hollanda’nın Wijk aan Zee kasabasında oynanıyor. 75 yıllık bir geleneğe sahip turnuvada 6 tur sonunda Magnus Carlsen birinci sırada.

tata-6-1

Satrancın Mozart’ı Carlsen durdurulamıyor. Altıncı turda Hollandalı rakibi Ivan Sokolov’u İspanyol Açılışı’nda saf dışı bıraktı. Baştan sonra baskılı bir oyun sergileten Carlsen bu galibiyet ile tek başına lider. Çeşitli bilgisatar analizlerine göre Sokolov belli bir noktada hafif üstünmüş. Acaba Sokolov gerçekten öyle hissediyor muydu. Bilgisayarı kapattığınız zaman Carlsen baştan sona açıkça üstün gözükmekte. Daha önce de Carlsen bilgisayarın eşit dediği konumları defalarca kazanmıştı.

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

tata-6-2

Dünya Şampiyonu Anand rakibi vatandaşı olan Harikrishna karşısında daha iyi vaziyetteydi ama oyun beraberlikle sonuçlandı.

 

 

tata-6-3

5. tur sonunda birinciliği paylaşan 21 yaşındaki Ukraynalı Büyükusta Sergey Karjakin siyah taşlarla Berlin Savunması’nı oynadı ve rahat beraberlik yaptı.

 

 

tata-6-4

Çinli Büyükusta Hou Yifan turnuvada sonuncu  durumdaken Hollanda’nın genç yeteneği Anis Giri’yi yendi ve sonunculuğu Sokolov’a devretti.

 

 

 

tata-6-5

 

Ermeni Büyükusta her daim keyifli! Leko ile oyununu kazanınca eminiz ki daha da keyiflidir. Aronian’ın Leko’nun fil çiftine karşı piyon fazlası vardı ve piyon üstünlüğünü kazanca çevirdi. Son yıllarda üst düzey turnuvalarda pek göremediğimiz Macar Leko’nun en büyük başarısı Kramnik ile yaptığı maçı berabere bitirmesi. Hatta son oyunu kaybetmese Topalov ile dünya şampiyonluğu maçı yapacaktı. Leko satrançseverler tarafından sürekli berabereye oynayan bir oyuncu olarak görülmekte ve eleştirilmekte.

 

 

tata-6-6

Hollandalı uzlaşmaz oyuncu van Wely rakibi Çinli Wang Hao’yu yendi.

 

 

tata-6-7

 

Nakamura rakibi L’Ami’yi zorladı ama kötü vaziyetteyken ancak berabereyi sağlayabildi.

 

 

6. Tur Sonunda Sıralama

tata-6-8

 

 

 

 

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir