Türkiye – ABD ile berabere kaldı

Türkiye – ABD ile berabere kaldı

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Dünya Takımlar Şampiyonası’nda Türkiye zorlu ABD ile berabere kaldı. Nakamura’nın birinci masada oynadığı maç 2-2 sonuçlanınca ABD madalya şansına veda etti. Türkiye ise Rusya’yı yenen takım ile berabere kalarak prestij kazandı. Uzunca süredir birinci giden Ivanchuk’lu Ukrayna önce Hollanda’ya sonra da Rusya’ya kaybedince ikinciliğe düştü. 

Turnuvanın sonuna yaklaşırken Rusya 13 puan ile lider. Çin ve Ukrayna ise 12 puan ile takipçi durumunda. Bu satırların yazıldığı sırada Rusya son tur rakibi karşısında 2-1 öndeydi ve Kramnik şaşırtıcı bir şekilde Mohamet Ezat karşısında adeta beraberlik için kıvranıyordu. Kramnik’in vezirine karşı rakibin iki fili ve kalesi var. Kramnik’i oyuna bağlayan tek şey ise a7’deki ilerlemiş geçer piyonu. Kramnik kaybetse bile averaj ile Rusya şampiyon olabilecek.

Türkiye – ABD maçının kahramanı GM Barış Esen idi. Son tur Çin’e kaybetmiş olsak ve turnuvayı sondan ikinci bitirmiş olsak da takımımız bu turnuvada kesinlikle ciddi bir rakipti. İleride Türk Milli Takımı zirveye oynar mı konusu ise ayrı bir tartışma konusu ve ciddi soru işaretleri içeriyor.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

GM Grishchuk genç satranççılarla

 grishchuk cocuklarla

Çocuklar Kramnik’i tam da yanından izleyebiliyorlar!

kramnik cocuklarla

 

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir