Son Oyunu Kazanan IM Can Arduman 2002 Türkiye Birincisi Oldu.

Son Oyunu Kazanan IM Can Arduman 2002 Türkiye Birincisi Oldu.

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

İlk 3 oyunun berabere bitmesinin ardından klasik oyunların sonuncusunu Can Arduman kazanarak 6. kez Türkiye Birinciliği'ni elde etmiş oldu. Bu başarısından dolayı Can Arduman'ı ve her ne kadar maçı kaybetse de alışıla gelmiş isimlerin dışında olan ve Arduman ile başa baş mücadele sergileyen Serkan Yeke'yi kutluyor ve kendilerine önümüzdeki olimpiyatta  başarılar diliyoruzTürkiye Birinciliği'ni eş puanla bitirip birinciliği paylaşan Can Arduman ve Serkan Yeke 4 klasik oyun ve uzatma halinde de hızlı satrançtan oluşacak ünvan maçına bu pazar Şahmat Satranç Merkezi'nde başlıyorlar. Pazar, pazartesi, salı ve perşembe günleri oynanılacak bu oyunlar saat 16.00'da .Can Arduman oyun stili olarak konumsal bir oyun tarzını benimsiyor ve mümkünse üstünlüğü çok olmasa da sürekli bir baskı oluşturabileceği konumları tercih ediyor. Serkan Yeke ise  çok değişik açılışları kullanabiliyor ve risklere girmekten çekinmiyor. Bu açıdan iki değişik stile sahip bu oyuncuların maçı çok ilginç olacak şüphesiz.

Maçın diğer bir yönü ise tecrübe açısından oyuncular arasındaki fark. IM Can Arduman senelerdir ülkemizi uluslararası yarışmalarda başarıyla temsil eden, 5 kez Türkiye Birincisi olmuş iki ünvan maçı yapıp kazanmış çok tecrübeli bir oyuncu. Serkan Yeke ise bu sene ilk kez milli takıma girme hakkını elde etti. Doğal olarak ne Türkiye şampiyonluğu var, ne de Arduman gibi ünvan maçı tecrübesi. Bakalım kazanan kim olacak; gençlik mi tecrübe mi? (10/10/2002)

Oyun 1    Oyun 2 Oyun 2  Oyun 2   Oyun 3   Oyun 4   Serkan Yeke'nin Türkiye Birinciliği'nde oynadığı iki oyunu kendi analizleriyle veriyoruz.

Yeke-Soylu 2002  

Haznedaroğlu-Yeke 2002

Yeke-Soylu 2002  



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Haznedaroğlu-Yeke 2002

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir