Şampiyonlar Dinamik Satranç Çift Ünlem ve Güç Birliği

Şampiyonlar Dinamik Satranç Çift Ünlem ve Güç Birliği

Dinamik Satranç Merkezi Yorum yapılmamış

Şampiyonluğa giden serüvenimiz nasıl başladı? Öncelikle Dinamik Satranç Kulübü Çift Ünlem Ekibi olarak başaracağımıza inandık ve bunu çok istedik. Kulübümüzde sıcak, samimi bir ortam ve bizim iyi bir ekibimiz vardı. Tamamı kendi öğrencimiz, satrancın zor ama büyülü dünyasına kulübümüzde adım atmış olan nitelikli, istekli, azimli bir takımdık. Çocukların motivasyonu yüksekti, birbirlerine fazlasıyla destek oluyorlardı.

Çalışmalarımıza FM Fatih ATAKİŞİ hocamızın rehberliğinde eylül ayında başladık. Var olan ekibimizle düzenli ve sistematik olarak hafta sonu ve hafta içi olmak üzere sürekli çalıştık. Şampiyonluğumuzda Yazışmalı Avrupa Şampiyonu FM Fatih ATAKİŞİ Hoca’mızın emeği oldukça büyük. Dinamik ve istekli öğrencilerini bu turnuvaya özel hazırlık programı ile ayrıntılı bir şekilde çalıştırdı. Onun öğrettiği özel açılış ve savunmalar takımımız tarafından başarıyla uygulandı ve rakiplerini de şaşırtmayı başardı.

Ekip ruhu, takım mücadelesi ve zafer! 50 takım ve 280 sporcunun boy gösterdiği bir turnuvada birinci olmak kolay değildi elbet, başarıya giden yol engellerle doluydu ama azmin elinden de hiçbir şey kurtulmuyordu. İlk zaferimiz Büyükçekmece’de düzenlenen Şah-Mat Liginde namağlup şampiyon olarak geldi. Sonra sıra il müsabakalarındaydı. Orada işimizin daha zor olduğunu biliyorduk. Âmâ gözümüzü zirveye dikmiştik bir kere. Azimle sıkılaştırdığımız çalışmalarımız sonucunda ,oldukça güçlü rakiplerimiz arasından sıyrılarak yine nağmağlup şampiyon olmayı bildik.

12961522 10154015692307348 822781030757306133 n
Uğur Kolejinin düzenlediği Şah-Mat Ligi, organizasyon olarak oldukça mükemmeldi bence.  Takımların hepsi İstanbul ilçe birincileri idi. Ortam gayet rahattı. Sporcular rahatlıkla oynadı, veliler karmaşa olmadan, sıkışmadan bekleyebildi. Mekan geniş,ferah ve büyüktü. Sessiz ve uygun bir atmosfer sağlamak konusunda hakemlerin çabası ve performansı da kayda değerdi. Rakiplerimiz zorlu ve başarılıydı. Millî takıma girmiş sporcular, önemli başarılara imza atmış kulüpler vardı. Her maç kalp çarpıntısı, her maç ayrı bir heyecan, her maç sanki bir finaldi. Her hamle oldukça riskli ve bir önceki hamleden daha değerliydi. Her galibiyet zirveye ulaşmamız için bir basamaktı. Özellikle pazar günü heyecan doruktaydı, maçlar kıran kıranaydı. Sporcularımız oldukça emek harcadı, ter döktü.4,5-5 saat süren maçlar oynandı. Dinamik Satranç Kulübü Çift Ünlem Takımı onca dökülen terin ardından hakkettiği galibiyeti almayı başardı. Çocuklar çok mutlu ve gururluydu. Ödül töreni de turnuvaya layık, güzel bir törendi. Sporcularımızın dudaklarındaki tebessüm ve gözlerindeki muzaffer bakış tüm ödüllerden değerliydi.

12986924 10154015691737348 6188765282515434422 nHiçbir başarı tesadüf değildir asla. Bizimki de öyle olmadı. İnancın, azmin, emeğin ürünüydü. Bu yıl sonbaharda yapılan 2015 İl Sporu Avrupa Spor Haftası Kulüpler Kategorisinde kazandığımız İstanbul İl Şampiyonluğu bu turnuvanın habercisi, müjdeci niteliğindeydi. Dinamik Satranç Kulübü ilmek ilmek, adım adım, özveri ile gelişti ve güzel başarılara imza atmaya devam ediyor.

Şimdi omuzumuzdaki yük daha da ağır. Daha zorlu bir süreç, güçlü rakipler bizi bekliyor.Zirvede kalmak da zirveye çıkmak kadar zordur. Bundan sonra da daha zor maçlar kazanmak,daha büyük zaferlere imza atmak için elimizden geleni yapacağız.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

12994512 10154015693792348 7249728172427222962 n
Bu turnuvada emeği geçen herkese, Dinamik Satranç Kulübü sporcularına, FM Fatih Atakişi,Osman NUKAN, Orcun FİLİK, Leyla ŞAHİN başta olmak üzerine kulüpte emeği geçem tüm eğitmenlere ve desteklerini hiç esirgemeyen Dinamik Satranç velilerine çok teşekkür ederim.

İstanbul’da bu yıl yenisi düzenlenen ŞahMat – 2016 İstanbul Küçükler ve Yıldızlar Takım Satranç Turnuvası üst düzey mücadelelerin yaşanmasını sahne oldu. 32 ilçe birincisinin katılmaya hak kazandığı finallerde son tura kadar heyacan doruktaydı. 3 ay boyunca 3.500`e yakın sporcunun rekor katılımıyla gerçekleşen turnuvanın finalinde 280 sporcu ve 50 takım kıyasıya mücadele etti.Turnuvanın sonunda şampiyonlar Küçükler kategorisinde Dinamik Satranç Çift Ünlem ve Yıldızlar kategoresinde Güç Birliği takımları oldu.

6 tur yapılan Final turnuvası sonunda; Küçükler`de 1. Dinamik Çift Ünlem 2. Şahista44 2. Chesspro 4. GOPSEM-1 5. Beylikdüzü Ak Koleji Erkekler Takımı oldu. Yıldızlar`da ise 1. Güç Birliği 2. Türk Hava Yolları Spor Kulübü 3. Beyin Sporları Akademisi-1 4. Kadıköy Satranç Merkezi 5. Cağaloğlu Anadolu Lisesi oldu.


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir