İSEM Yeni Yerinde !

İSEM Yeni Yerinde !

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

İzmir Satranç Eğitim Merkezi, yeni yerinde açıldı. Açılış 7 Eylül 2005 günü TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı'nın, TSF Onursal Başkanı Kahraman Olgaç’ın ve efsanevi Macar Büyükusta Lajos Portisch’in katılımlarıyla yapıldı. İSEM yıllardır çıkarttığı dergiyi www.isemdergi.com adresinde sanal ortamda satrançseverlerle buluşturuyor. Haberin devamında İSEM’deki yeni atmosfere ilişkin görüntülere ulaşabilirsiniz.

TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı İSEM’in açılışını yapıyor. Fotoğrafta kendisinin yanı sıra Neşe Kanmazalp, Enis Bilyap ve Kahraman Olgaç’a da rastlıyoruz.

 

Neşe Kanmazalp, açılışta TSF Başkanı’na plaket verirken



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

İki Başkan satranç oynuyor, Neşe Kanmazalp ile Enis Bilyap kendilerini seyrediyor.

 

Açılıştan bir başka güzel fotoğraf: TSF Başkanı Ali Nihat Yazıcı, TSF Onursal Başkanı Kahraman Olgaç, GM Lajos Portisch, MHK Başkanı Selçuk Büyükvural, Enis Bilyap, Neşe Kanmazalp, Hasan Kanmazalp, FM Yakup Bayram, FM Yakup Erturan, FM Alper Efe Ataman, Mehmet Ertınas, Ümit Akcan, Oğulcan Kanmazalp, Erkmen Aydoğdu…

 

İSEM’de ICC keyfi başkadır. Özellikle ders aralarında 3 bilgisayarın bulunduğu internet odası minik öğrencilerin uğrak yeri. Yukarıdaki fotoğrafta ise Avrupa 3.’sü Oğulcan Kanmazalp ile Tolgay Pekin ICC’de 3 0 oynarlarken ve Enis Bilyap İSEM Çocuk Satranç Dergisi’nin çalışmalarını yaparken görünüyor.

 

21 Ağustos – 10 Eylül 2005 tarihleri arasında İzmir’in yetenekli milli sporcuları olan FM Yakup Erturan, WIM Betül Cemre Yıldız, Emre Can, Fethi Apaydın, Oğulcan Kanmazalp ve Erkmen Aydoğdu’yu çalıştırmak üzere efsanevi GM Lajos Portisch İzmir’de bulundu. Dersler, yine bir başka İzmir’li satranç oyuncusu olan FM Alper Efe Ataman’ın tercümanlığında ve asistanlığında, İSEM’in keyifli atmosferinde yapıldı. Yeni satranç kulübünü çok beğenen GM Portisch’in İSEM Dergi’nin Eylül sayısı için yapılan röportajda İSEM hakkında söyledikleri ise Neşe Kanmazalp ve Enis Bilyap için oldukça gurur verici olmalı:

 

“İSEM’i gerçekten çok beğendim. Satranç turnuvaları sayesinde Dünya’nın birçok kentinde bulundum ve birçoğu da gelişmiş ülkelerin başkentleriydi. Sanırım o başkentlerde yaşayan insanlar bile böyle bir merkezi görselerdi Türkiye’nin en büyük kenti bile olmayan İzmir’i kıskanırlardı.”GM Lajos Portisch

 

GM Lajos Portisch, Oğulcan Kanmazalp, FM Yakup Erturan, WIM Betül Cemre Yıldız ve FM Alper Efe Ataman ile bir ders sırasında görünüyor. Macar Büyükusta, öğrencilerini özellikle taktiksel anlamda çok beğendiğini söylerken, konumsal anlamda bazı sıkıntıları olduğunu da belirtmeden geçemedi. Yine de sistematik anlamda çalıştıkları takdirde öğrencilerinin tümünün kuvvetli oyuncular olabileceğini ve hepsini çok yetenekli bulduğunu söyledi.

 

İSEM’de ayrıca 2 ayrı grupta Yardımcı Antrenörlük Seminerleri de verildi. Yukarıdaki fotoğrafta, GM Lajos Portisch geleceğin antrenörleriyle kısa bir söyleşi yaparken görünüyor.

 

İSEM Çocuk Satranç Dergisi ve satrançla ilgili diğer tüm konularda İSEM’e ulaşabilirsiniz:

 

İzmir Satranç Eğitim Merkezi

Adres: Dr. Mustafa Enver Bey Caddesi No:29-1 Alsancak – İZMİR
Tel: (0232) 4632877
Fax: (0232) 4642340
URL: www.isemdergi.comwww.isemdergi.comwww.isemdergi.com


E-mail: 
ebilyap@isemdergi.com / n_kanmazalp@yahoo.com

 

 

Gerçekten de İzmir’in en güzel semtlerinden Alsancak’ta bu kadar nitelikli, yeni bir satranç ortamının açılmış olması İzmir’li satrançseverler arasında büyük mutlulukla karşılandı. İzmir ve Türk satrancına bugüne kadar yapmış oldukları katkılardan dolayı Enis Bilyap ve Neşe Kanmazalp’e teşekkür eder ve ileriki çalışmalarında başarılar dileriz.

Haber:
FM Alper Efe ATAMAN


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir