İSD-Tempa Satranç Turnuvası’ndan Görüntüler

İSD-Tempa Satranç Turnuvası’ndan Görüntüler

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

İstanbul Satranç Derneği bir başka önemli turnuvaya daha sahne oluyor. Yetişkinlere yönelik turnuvaların sıkıntısının çekildiği İstanbul’da Tempa şirketi tarafından sponsorluğu yapılan 3 turnuvalık Grandprix’nin ilk ayağı İstanbul’lu satranççıların yoğun ilgisini topladı. 53 oyuncunun katıldığı turnuvanın 4 turu bittiği halde şu ana kadar da turnuvayı terk eden yok. Şüphesiz bu turnuvanın kalitesinin de bir göstergesi. Yandaki fotoğrafta IM Adnan Şendur, IM Mert Erdoğdu’nun oyununa analiz verirken görülüyor. Analiz özellikle karşılıklı atışmalar açısından hararetli geçti! Haberin devamından turnuva görüntülerine ulaşabilirsiniz.

İstanbul Satranç Derneği bir başka önemli turnuvaya daha sahne oluyor. Yetişkinlere yönelik turnuvaların sıkıntısının çekildiği İstanbul’da Tempa şirketi tarafından sponsorluğu yapılan 3 turnuvalık Grandprix’nin ilk ayağı İstanbul’lu satranççıların yoğun ilgisini topladı. 53 oyuncunun katıldığı turnuvanın 4 turu bittiği halde şu ana kadar da turnuvayı terk eden yok. Şüphesiz bu turnuvanın kalitesinin de bir göstergesi.

4. Turdan Fotoğraflar (Tolga Göze’ye fotoğraflar için teşekkürler)

 



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Satranç dünyasının en sevilen isimlerinde İstanbul Şampiyonu Demir Büyüközkaya (köşede) Gençler Şampiyonu Barış Esen’e karşı oynuyor. Oyunu kaybeden Büyüközkaya, Barış Esen’in sağlam temellere dayalı oyununu çok beğendiğini söyledi. Hemen Büyüközkaya’nın yanında eski Türkiye Şampiyonu Hakan Han, Mustafa Yıldız’a karşı oynuyor. Kombinezonlu oyunların Satranç Okulu’nun ana sayfasında gösterildiğini duyan Hakan Han gereksiz bir Vezir fedası yaptı. Neyse ki sonuçta oyunu yine de güzel bir şekilde kazandı. 

Turnuvanın ilk masaları Erdoğdu-Kınsız, Atakişi-Grigoriev, Polatel-Çıtak maçları. Tüm oyunlar berabere bitti.

10 sene önce Gürcistan’dan Türkiye’ye gelen ve artık içimizden biri olan Armen Grigoriev sembolü haline gelen beresiyle görülmekte. 30 derece sıcağa rağmen yine de o bere baştan çıkarılmadı.

İSD’nin büyük salonunun giriş bölümü. Bu bölümde ilk masalar bulunmasa da kıran kırana bir mücadele var. Biraz üsttekiler soldaki odaya geçmeye çalışıyor. Daha alttakiler ise oyuncular tarafından “sıcak oda ” olarak adlandırılan ana kapı girişindeki odaya düşmemeye çalışıyor. Sebebi basit dıştaki ufak oda koridor yanı ve gürültülü. Üstelik o odada sona düşerseniz tur atlama tehlikesi de var!  

Son yıllarda satranca iyice ağırlık veren Tolga Demirel sitemizin yazarlarından Vedat Aksu’ya (şapkalı) karşı. Demirel hem küçük öğrencilerini turnuva süresince çalıştırıyor, hem de oynayarak o­nlara örnek oluyor. 

Minik çocuk deve karşı! Satrancı en güzel yanlarından biri şüphesiz bu; her yaştan oyuncu birbiriyle oynayabiliyor. Turnuvanın en ufak sporcusu Berkay Taşpınar. Karşısında dev gibi kalan ise turnuvanın en centilmen oyuncularından Uğur Özgü. Oyundan sonra Özgü, Taşpınar’a nerelerde hata yaptığını anlattı.

Eski Milli takım oyuncusu Hür Yasin (solda) Elton Babamusta karşısında. Bir önceki turda gaf yaparak Atakişi’ye kaybeden Yasin bu sefer rakibine şans tanımadı.  

İlk masalardan görünüm. Selim Çıtak rakibin açılış tercihinin ne olacağını merak ediyor herhalde.

“Hissediyorum burada hamle var!”
“O teknik hata olur!”
“Taş kesmeye dayalı oyununuz var, ince hamle yapamıyorsunuz!”
“Bu hamleyi yapmak toplumsal bir cinayettir!”
“Benim saniyede gördüğüm hamleyi göremiyorlar” gibi klasik laflarıyla analize karışmaya başlayan IM Şendur gençlerin isyanı üzerine o­nlara yardımcı olmaktan vazgeçiyor… Ama sonra yine bir hamle görünce dayanamayarak analize katılıyor! Sonuçta iki taraf da birbirinden dertli. Şendur ve gençler….

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
İSD
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir