Başkan’dan Mektup, İzmir Açık Yakında, Haznedaroğlu Dubai’de

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

TSF Başkanı Yazıcı’nın mektubunu haberin devamında okuyabilirsiniz. Yazıcı, adaylığını açıklayan Cengiz Özdemir Keleş’e başarılar diliyor ve seçimle ilgili temennilerini dile getiriyor.

12. Troya Turnuvası Erdoğdu ve Yılmaz 6.5/7 ile birinci gidiyor. İlk 5 turun oyunlarını yollayan Ulaş Önder ve Yirik’e teşekkür ederiz. Oyunlara aşağıdaki turnuva haberinden ulaşabilirsiniz.

3. Avrupa İzmir Ekonomi Üniversitesi Açık İzmir Ekonomi Üniversitesi, Genta, Akbank gibi kıymetli sponsorların desteğiyle her yıl düzenlenen ve FIDE’nin 2002 yılında en iyi satranç turnuvası ödülüyle o­nurlandırılan İzmir Açık bu yıl da aynı tarihlerde düzenleniyor. GM Mikhail Gurevitch gibi dünya çapında starların yer alacağı turnuva 30 Ağustos – 9 Eylül 2004 tarihlerinde oynanıyor. Yarışmaya ülkemizden çeşitli kategorilerde 20 sporcu davet ediliyor. Yurt dışından 20’den fazla GM ve IM’nin katılacağı yarışma İzmir Ekonomi Üniversitesi Salonlarında düzenleniyor. Yarışmaya ilişkin geniş bilgi yarın tsf’de yayınlanıyor.

IM Haznedaroğlu Abu Dhabi Satranç Turnuvası’nda
14-24 Ağustos tarihlerinde yapılacak bu kuvvetli turnuvaya oyuncumuz Haznedaroğlu da davetli olarak katılıyor. Haznedaroğlu’nun maçlarını sitemizden yakında takip edebilirsiniz. Önemli bir toplantida yurtdışında bulunduğum bir sırada, Sevgili dostumuz Cengiz Özdemir Keleş’in Başkanlık için aday olduğunu ögrendim. Satranç adına ve kendisi adına başarılar diliyorum. Bu durumun bazı arkadaşlarımız tarafından ayrılık ya da zıtlık olarak algılanmasını da fazla umursamıyorum. Sonuç olarak özellikleri başkan adayı olmaya elverişli olan her Türk Yurttaşı bu o­nurlu göreve talip olabilir. Kimin kazanacağına da yüce genel kurul karar verir. Cengiz belki de başkan olduğunda benim yapamadığıma inandığı şeyleri yapıp dediği gibi tatlı bir rekabet içinde tamamen demokrasiye saygıyla geçecek olan bu yarışta, bayrağı daha ileriye taşımayı istiyor olabilir. Bu konuda tek ikna olması gereken makam Genel Kuruldur. Genel Kurulun kararının ne olacağı da ileride görülecektir. Kendisi için çok çetin olacak bu yarışta iyi dileklerimle başarılar diliyorum. Sevgili Cengiz’le çalışmak büyük bir o­nur ve bir zevkti.

Ali Nihat YAZICI


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
TSF Seçimleri
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir