50 Öğretici Satranç Dersi çıktı!

50 Öğretici Satranç Dersi çıktı!

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Analiz Yayıncılık’tan yeni bir kitap daha satrançseverlerin beğenisine sunuldu. FM Alper Efe Ataman tarafından çevrilen ve FM Steve Giddins tarafından yazılan “50 Öğretici Satranç Dersi” özellikle genç satranççıların eğitimine büyük fayda sağlayacak. Kitapta “Rakip Şaha Saldırı”,  “Savunma”, “Piyon Yapısı” ve pek çok konu öğretici oyunlar eşliğinde anlatılmış. Oyunlarda derin analizlere girmektense genel fikirlerin verilmesi yeğlenmiş. Kitap aynı zamanda öğrenciler ve satranç antrenörleri için bir ders kitabı niteliğinde.

Örnek satranç dersi için tıklayınız

Arka Kapaktan

Elinizdeki kitapta, oldukça öğretici 50 parti FM Steve Giddins tarafından seçilmiş ve kendisi tarafından derinlemesine incelenmiştir. Ancak bu analizlerde somut taktiksel varyantların dışında kalan derin varyantlar en az seviyede tutulmuş, sözlü anlatımlara ağırlık verilmiş ve böylelikle okuyucunun karmaşık varyantlar içerisinde kaybolarak ana konudan sapması engellenmek istenmiştir. Partilerin başında ele alınacak konunun özeti verilmişken, sonunda da ele alınan mücadelelerden çıkarılması gereken dersler okuyucuya madde madde aktarılmıştır. Bu özelliği ile eser, aynı zamanda bir ders kitabı niteliğini de taşımaktadır.Kitabın başlıkları arasında;

  • Rakip Şaha Saldırı
  • Savunma
  • Taşların Kuvvetleri
  • Piyon Yapısı
  • Oyunsonu Temaları

Gibi önemli konular yer almaktadır.Ünlü satranç dergisi British Chess Magazine ’deki yazılarından da tanıdığımız İngiliz Steve Giddins, uluslar arası turnuvalarda düzenli olarak oynayan bir FIDE Ustası’dır. Kendisi önceki kitapları sayesinde, satranç yazarlığı konusunda saygın bir yer edinmiştir.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!
Satın almak için: 50 Öğretici Satranç Dersi

Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir