Vincent Geleceğin Şampiyonu Mu?

Vincent Geleceğin Şampiyonu Mu?

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Yeni bir yetenek daha Chessbase’in sunumuyla dünya satranç gündemine girdi. 10 yaşındaki Alman oyuncu Vincent şimdiden 2350 eloya sahip ve üstelik çok daha güçlü olduğu düşünülüyor. Müzisyen anne babanın çocuğu olan Vincent aynı zamanda piyanist ama elbette asıl parladığı alan satranç. Vincent önce genç yeteneklerle çalışan Gisbert Jacoby ile görüştürülüyor sonra da artık en üst düzey antrenör olarak kabul edilebilecek Kasparov ile.

Gisbert Jacoby iki saatlik bir seanstan sonra “Daha önce hiç böyle bir şey görmedim” diye yorum yaptı. “Hatta ratinginden de güçlü.”

Vincent’a “Hiç Büyükusta ile oynadın mı?” diye sorulunca Vincent şaşkınlık ifadesi ile “Elbette. Ve üç kez de yendim” diye cevap verdi.

vincent yetenek 2

Vincent ve antrenör Gisbert Jacoby

vincent yetenek dergi



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

Vincent sadece 10 yaşında ve Lasker’den beri gelmiş en büyük yetenek olarak kabul ediliyor. Elbette Lasker onun yaşında Vincent kadar oynamıyordur ama 26 sene boyunca Dünya Şampiyonu kalan Lasker’in dehası tartışılmaz.

vincent kasparov

Daha önce de yıllar evvel 13 yaşındaki Carlsen’in yeteneğini benzer bir otel odasında gören Kasparov bu sefer de Vincent ile görüşüyor.

O eski buluşmadan görüntüler şöyleydi.

Kasparov büyüklerle selamlaştıktan sonra genç yeteneğe döner ve “Sen Vincent mısın? Yanında satranç takımı getirdin mi?” der.

vincent kasparov 2

Kasparov her zaman olduğu gibi tüm enerjisini yaptığı işe yönlendiriyor. Başarı sırlarından biri de bu! Bir işi tam yapacaksınız…

vincent kasparov 4

Vincent’ın oyunlarına baktıktan sonra Kasparov üç etüd gösteriyor.

vincent kasparov 5

Vincent  çözümde başarısız olunca “Searching For Bobby Fischer” filimindekine benzer olarak Kasparov taşlar olmadan çözmesini istiyor.

vincent kasparov 6

Görüşmenin ardından Kasparov, Vincent’a “My Great Predecessors”  kitaplarını hediye ediyor.

Kasparov’a göre Vincent inanılmaz yetenekli ve dünya zirvesine çıkabilir. Bununla beraber henüz sistemetik çalışmaya başlamamış. Sadece 10 yaşında olan ve satranca günde 1-2 saat harcayabilen bir çocuk için oldukça normal. “Vincent birkaç hafta sonra Yunanistan’daki Dünya Küçükler Şampiyonası’nda oynayacak ve 12 yaşındaki Rus, Ukraynalı ve Kazak çocuklarla mücadele edecek. Ve bu çocuklar senelerdir saatlerce iyi antrenörler tarafından eğitiliyor. Vincent ise yeteneği ile orada olacak. Zaman ne gösterecek göreceğiz.”


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir