Tur 13: Carlsen ve Kramnik Eş Puanda

Tur 13: Carlsen ve Kramnik Eş Puanda

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Carlsen zoru başardı ve siyah taşlarla uzun bir oyunda Radjabov’u yenmeyi başardı. Kramnik ise zorlamasına rağmen Gelfand ile berabere kaldı. Son turda Carlsen beyaz ile Svidler’e karşı, Kramnik ise siyah taşlarla turnuvada 5 kez bayrağını düşüren Ivanchuk’a karşı oynuyor. Carlsen ve Kramnik’in turnuvayı aynı puanda bitirmeleri halinde daha fazla galibiyet sayısıyla kazanan Carlsen olacak. Nefes kesen mücadele sonunda bugün Anand’ın rakibi belli oluyor.

 

 

Adaylar Turnuvasında 13. Tur

Satranç dünyası uzun bir süredir böyle bir turnuva görmedi. Turnuvanın ilk yarısında rakiplerine fark atan Carlsen’in peşini Kramnik bırakmadı ve 12. turda geçmeyi başardı. 13. turda ise Carlsen siyah taşlarla berabere gözüken bir konumu zorlayarak kazandı ve puanını Kramnik ile eşitledi. Carlsen buna benzer eşit gözüken o kadar çok oyunsonu konumu kazandı ki bu genç yaşına rağmen “En İyi Oyunsonlarım” diye bir kitap yazsa şüphesiz klasikler arasına girebilir.

radjabov-carlsen-13



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!

 

kramnik-gelfand-13

Kramnik oyunu kazanmak için çok enerji sarf etti ama başarılı olamadı.

 

12. tuda Carlsen’i yenerek turnuvanın gidişatını değiştiren Ivanchuk 5’inci kez bayraktan kaybetti. Her ne kadar konumu kayıp olsa Ivanchuk’un zamandan kayıpları göze çarpıyor.

svidler-ivanchuk

 

grishchuk-aronian

 

 

13. Tur Sonunda Sıralama

table13

Bağlantılar

 


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir