Tur 11: Carlsen lider, yeni takipçi Kramnik

Tur 11: Carlsen lider, yeni takipçi Kramnik

FM Selim Gürcan Yorum yapılmamış

Londra’da oynanmakta olan Adaylar Turnuvası’nda uzunca süredir ilk kez ilk iki sıralaması değişti. Carlsen 7.5 puan ile birinci, Radjabov’u yenen Kramnik 7 puan ile ikinci sırada. Aronian ise Svidler’e kaybedince 6.5 puanda kaldı. Turnuvanın bitimine 3 tur kala Kramnik hızını artırarak Carlsen’i zorlamaya başladı.



Adaylar Turnuvası Tur 11

Arka arkaya beraberliklerden sonra Kramnik atağa geçti. Turnuvanın ikinci yarısında elde ettiği 3 galibiyet ile birincilik adayı. Son turda Radjabov’u etkili biçimde yenen Kramnik sadece yarım puan ile Carlsen’in arkasında. Satranç severlerin çoğu şüphesiz yine bir Anand – Kramnik maçı görmektense Anand – Carlsen maçını tercih eder şüphesiz. Ne var ki maç ve unvan ancak hak eden oyuncunundur. Kramnik son turlardaki enerjisiyle iddiasını ortaya koyuyor.



Tüm kitapları görebilirsiniz. Türkiye'nin en geniş satranç kitaplığı bizde!


 

carlsen-grishchuk-berabere

Beyazla oynayan Grishchuk Carlsen’in Grünfeld Savunması’na karşı adeta kahvehane oyuncusu edasıyla h4 sürdü! Aynı sebepten olmadığı kesin ama akla Bent Larsen’in şu sözü akla geldi: “Ne yapacağınızı bilmiyorsanız h piyonunu sürün!”

Grishchuk yine her zamanki gibi zaman sıkışmasına girdi.

carlsen-yorum

Berabere biten maçın sonunda Carlsen’in yorumu şöyleydi: ” 12…e5 tamamıyla gereksizdi. 12…a6 veya 12…Ve7 sonrasında siyah iyi. Son konumda d piyonunu korumanın imkanı yok. Bulabilsem devam ederdim. Bu sebeple berabere yaptım.”

 

svidler-aronian2

Svidler – Aronian maçı ilk oyuncunun galibiyeti ile sonuçlandı. Açılışta Aronian çok sık oynanmayan bir yol tercih etti. Tahminimiz Aronian bu maçı olabildiğince zorlamak istedi ve sonucu kötü oldu. Yine dedikodu kazanına dönersek şu yorum yapılabilir: Kramnik’in Rus arkadaşları Svidler ve Grishchuk bu turda görevlerini yerine getirdiler! Svidler, Aronian’ı yenerek üçüncülüğe itti. Grishchuk ise Carlsen’den berabere alarak onu yavaşlattı. Kramnik ise kazanarak ikinciliğe çıkmayı başardı. Carlsen Ruslara karşı!

 

table11


Örnek Dersleri ürün sayfasında görebilirsiniz. Satranç öğrenmek ve ilerletmek artık çok kolay!
Anahtar Kelimeler
Carlsen
Bir yorum yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir